Enorme regionale klimaatverschillen.

enorme-regionale-klimaatverschillen.

08-07-21 08:58:00,

Een bijdrage van Ap Cloosterman.

Met commentaren van André Bijkerk, Jeroen Hetzler en Eric Blondeel en een bijdrage van Wouter Keller.

De kranten van eind juni 2021 berichten over abnormale regionale klimaatverschillen:

● Historische hittegolf in westen Canada en USA. Zie hier.
● Tientallen doden door extreme hittegolf in westelijk Canada. Zie hier.
● In India worden zelfs de nachten ondraaglijk. Zie hier.
● Siberië kampt al maanden met uitzonderlijk hoge temperaturen: “25,4 graden, terwijl het gemiddeld 0 graden is”. Zie hier.
● Zuidpool op dit moment bijzonder koud. Zie hier.
● Amerikaanse droom sterft in bloedhete woestijn: ‘We vinden maar de helft of kwart van de doden’. Zie hier.

De gemiddelde aardse temperatuur t.o.v. een 30-jarig gemiddelde

In bovenstaande figuur zijn de blauwe stippen de verschillen in maandtemperaturen t.o.v. het 30 jarig gemiddelde van 1991 t/m 2020. De rode lijn is het voortschrijdend gemiddelde over 13 maanden. De rode lijn kan nog niet verder doorgetrokken worden, omdat de laatste periode van 13 maanden nog niet compleet is. De gemiddelde temperatuur over de maand juni 2021 wijkt niet af van het 30 jaar gemiddelde. Het gebiedt de eerlijkheid dan ook om op te merken, dat in deze grafiek niet de regionale extremen zijn terug te vinden.

Eind juni 2021 hebben zich extreme hittegolven voorgedaan, die niet in deze grafiek af te lezen zijn. Deze extremen zijn wel doorslaggevend voor de vaststelling, dat er wel degelijk sprake is van een, zij het regionale, klimaatverandering. De klimaatalarmisten maken er onmiddellijk gebruik van om CO2 hiervoor verantwoordelijk te stellen.

Het zoeken naar oorzaken op het internet levert echter slechts geringe en onvoldoende informatie op:

De hitte in de VS en in Canada wordt veroorzaakt door een niet wijkend hogedrukgebied op de Grote Oceaan. Het blijft langere tijd op een vaste plek liggen en werkt in dat gebied als het ware als een deksel op een pan, waaronder de warmte gevangen blijft. De wind, die door dit hogedrukgebied wordt veroorzaakt, in combinatie met de windstijging in de hoge Rocky Mountains met daarna dalende luchtbewegingen heeft tot extreme warmte in de bovenlucht geleid.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: