‘Van Dissel probeert ons soms iets duidelijk te maken wat hij niet hardop mag zeggen’

‘van-dissel-probeert-ons-soms-iets-duidelijk-te-maken-wat-hij-niet-hardop-mag-zeggen’

08-07-21 07:39:00,

Homepagina » Mens en Dier » ‘Van Dissel probeert ons soms iets duidelijk te maken wat hij niet hardop mag zeggen’

Foto: Jaap van Dissel (Tweede Kamer der Staten-Generaal CC BY-NC-ND 2.0)

in Mens en Dier 8 juli 2021 21:20

RIVM-baas Jaap van Dissel liet op 22 juni in de Tweede Kamer een grafiek zien waaruit blijkt dat er al sinds mei vorig jaar geen sprake meer is van een corona-epidemie in Nederland. “Mijn adem stokte,” zegt professor Theo Schetters in onderstaand filmpje. “Dat laat Jaap van Dissel zien.”

“Volgens mij probeert hij ons soms iets duidelijk te maken wat hij niet hardop mag zeggen,” aldus de vaccinoloog. “Ik denk dat hij hoopt dat wij het oppikken. Help mij, er is hier niks aan de hand, maar ik mag het niet zeggen.”

Er is helemaal niks meer

De artsen waar Schetters mee werkt, zeggen dat er op de IC’s mensen liggen die een positieve PCR-test hebben. Maar dat zijn niet per se mensen die daar met ademhalingsmoeilijkheden of met echte corona liggen. “Dat is namelijk niet waar.”

Over de coronasituatie zegt professor Schetters: “Eigenlijk is er helemaal niks meer. Er is gewoon helemaal niks aan de hand als het gaat over epidemieën in Nederland.” Het RIVM was niet bereikbaar voor commentaar.Mondkapjes

Eerder liet Van Dissel een grafiek zien aan de Tweede Kamer waaruit een positief effect van mondkapjes zou blijken. In het wetenschappelijke artikel waar hij zich op baseert, toont dezelfde grafiek echter een negatief effect. Met andere woorden: het artikel laat zien dat mondkapjes per saldo leiden tot méér besmettingen.

5 41 stemmen

Beoordeel dit artikel

Vond je dit belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!

+

Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen

Aanmelden

waarom?

+

Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal

Volgen

waarom?

© Copyright (c) NineForNews.nl

Lees meer over:
mondkapjes PCR-test RIVM Tweede Kamer Van Dissel

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: