Israël – een van de meest gevaccineerde landen ter wereld heeft een groot probleem met het (nieuwe) coronavirus

israel-–-een-van-de-meest-gevaccineerde-landen-ter-wereld-heeft-een-groot-probleem-met-het-(nieuwe)-coronavirus

09-07-21 10:29:00,

Israël is een van de meest gevaccineerde land ter wereld. Het zag er eerst rooskleuring uit, maar dit heeft niet lang geduurd. Wilt weten hoe het in Nederland in de herfst verder gaat met de de “Covid-crisis” als iedereen is gevaccineerd? Lees het onderstaande artikel dat eerder verscheen in ‘The Vaccine Reaction.

Israël – het land met de meest gevaccineerde bewoners heeft een groot probleem met het (nieuwe) coronavirus

 
Toen 81% van de volwassen bevolking van Israël (en bijna 59% van de totale bevolking) volledig was gevaccineerd tegen COVID-19 en het aantal gemelde SARS-CoV-2-besmettingen was gedaald tot minder dan 20 gevallen per dag, heeft de Israëlische regering de meeste beperkingen in verband met COVID-19 in Israël op 1 juni 2021 opgeheven. Eén van de belangrijkste resterende beperkingen was de eis dat mensen mondkapjes bleven dragen in openbare binnenruimten, maar zelfs die beperking werd medio juni opgeheven.1,2,3,4Tegen eind juni was er echter plotseling een toename van het aantal gemelde COVID-19-gevallen bij de grotendeels gevaccineerde bevolking. Het Israëlische vaccinatieprogramma werd aangekondigd als zijnde “enorm succesvol”. Tijdens de viering van de Israëlische Onafhankelijkheidsdag (van zonsondergang 14 tot zonsondergang 15 april) verklaarde premier Benjamin Netanyahu:

“Israël is het eerste land ter wereld dat Corona verslaat. Dat is allemaal te danken aan ons succesvolle nationale vaccinatieprogramma.”5

Tijdens een ceremonie op Onafhankelijkheidsdag was er zelfs een eerbetoon aan Pfizer, Inc. voor zijn rol bij het leveren van het experimentele mRNA-vaccin dat in Israël wordt gebruikt. De CEO van Pfizer, Albert Bourla, hield een korte videotoespraak voor het publiek. Hij zei:

“Samen hebben we aangetoond dat we door massavaccinatie de COVID-19 pandemie kunnen verslaan en levens kunnen redden.”5

“De situatie hier is verbazingwekkend als je kijkt naar wat er over de hele wereld gebeurt. Het is het bewijs hoe vaccins ons weer terug kunnen brengen naar ons normale leven,” zei Lior Haiat, woordvoerder van het Israëlische ministerie van Buitenlandse Zaken. “Waar het op neerkomt is dat vaccinatie de oplossing is voor de COVID. Als er één boodschap is die we naar het buitenland kunnen sturen, dan is het wel dat dit de manier is om deze crisis te overwinnen – de gezondheidscrisis en ook de economische crisis.”6

Delta-variant veroorzaakt piek in coronavirusgevallen en benoeming van nieuw Outbreak Management Team

Arts met vraagtekens en een laptop

Alles leek Israël voor de wind te gaan tot rond de derde week van juni,

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: