Nederland gegijzeld met onzinnige cirkelredenering – A-status is dictatoriaal besluit?

nederland-gegijzeld-met-onzinnige-cirkelredenering-–-a-status-is-dictatoriaal-besluit?

09-07-21 10:29:00,

“Eerst natuurlijk het heldere advies om dit als A-ziekte te benoemen. Waarom? Omdat je de maatregelen die je moest nemen nodig had en om die te kunnen nemen, is het nodig om een ziekte te bestempelen als A-ziekte. Dat is eigenlijk hoe het zit.” – Hugo de Jonge1

 
In dit artikel gaan we kijken hoe het echt zit met de A status. Wat zijn de criteria om een ziekte te classificeren als A-status? Waarom bestaat deze classificatie? En waarom wringt Hugo de Jonge zich in alle mogelijke bochten als hier vragen over worden gesteld?

De A-status volgens het RIVM

Niemand weet precies wat de criteria zijn om een ziekte op te classificeren als A-status. Het RIVM geeft in feite geen antwoord op de vraag wat het is, maar geeft alleen aan waarvoor het dient.2

Wat is de A-status?
Wijzigingsdatum 01-04-2021 | 08:17
 
De meldingsplichtige ziekten zijn verdeeld over de groepen A, B1, B2 en C. Deze indeling is gebaseerd op de mate waarin dwingende maatregelen opgelegd kunnen worden om de bevolking te beschermen.
 
De groepen A, B1 en B2 zijn opgenomen in de Wet publieke gezondheid. Groep C wordt vastgesteld bij Algemene Maatregel van Bestuur (opgenomen in het Besluit publieke gezondheid), om deze lijst bij nieuw wetenschappelijk inzicht gemakkelijker te kunnen wijzigen.

De indeling is gebaseerd op de mate waarin dwingende maatregelen opgelegd kunnen worden om de bevolking te beschermen. Maar het is niet duidelijk op basis van welke criteria deze ziekte überhaupt op de A-lijst komt. Je zou verwachten dat we alleen beschermd hoeven te worden tegen een gevaarlijke ziekte, maar dat is COVID-19 niet. De overlevingskans van COVID zit volgens het Amerikaanse CDC boven de 99%.3 Hoe en waarom is COVID-19 op de A-lijst gekomen?

Het OMT-advies

Op 27-01-20 heeft het OMT dit geadviseerd, maar waarom?4 Volgens hetzelfde OMT van 27 januari 2020 waren er op dat moment wereldwijd 830 gemelde patiënten, waarvan 816 personen in China woonden. In Nederland was op dat moment geen enkele COVID-19 patiënt.4

Desalniettemin werd op 28 januari 2020 bij ministeriële regeling het ‘novel coronavirus 2019-nCoV’ in groep A van infectieziekten van de Wet Publieke Gezondheid (Wpg) geplaatst.5

Bizar,

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: