4470 mensen doen aangifte tegen Rutte wegens deelname aan criminele organisatie

4470-mensen-doen-aangifte-tegen-rutte-wegens-deelname-aan-criminele-organisatie

10-07-21 04:48:00,

Homepagina » Mens en Dier » 4470 mensen doen aangifte tegen Rutte wegens deelname aan criminele organisatie

Foto: Mark Rutte (Sleutelstad CC BY 3.0)

in Mens en Dier 10 juli 2021 16:00

De Nationale Bond tegen Overheidszaken heeft namens 4470 mensen strafaangifte gedaan tegen Mark Rutte en de zijnen. Deze collectieve aangifte is gedaan op het politiebureau van Sneek.

Er is aangifte gedaan tegen Rutte, De Jonge, Ollongren, Schouten, Van Ark, Grapperhaus en Kaag wegens onder meer deelneming aan een criminele organisatie die het oogmerk heeft het plegen van misdrijven tegen de menselijkheid, ernstige schendingen van het internationale humanitaire recht, het veroorzaken van de dood of lichamelijk letsel door schuld, het bewust en systematisch vrees aanwakkeren en handelen tegen de veiligheid van de Nederlandse staat en haar burgers, en het handelen met het oogmerk het Rijk geheel of gedeeltelijk onder vreemde heerschappij te brengen.

Politieagenten in diverse gemeenten weigerden aangiften op te nemen

De aangifte namens de 4470 mensen is in Sneek gedaan omdat de Bond berichten kreeg waaruit bleek dat politieagenten in diverse gemeenten weigerden om aangiften tegen Rutte op te nemen. De Bond schatte dat de kans op weigering van aangifte in Sneek klein was.

Het Openbaar Ministerie is nu verplicht om een besluit te nemen over het wel of niet in behandeling nemen van de aangifte. Als het OM de aangifte niet serieus neemt, dan start de Bond een zogeheten artikel 12 Sv-procedure bij het Gerechtshof. Als het Gerechtshof zich achter het OM schaart, dan wordt er een klacht ingediend bij het Internationaal Strafhof.

[Nationale Bond tegen Overheidszaken]

4.9 95 stemmen

Beoordeel dit artikel

Vond je deze info goed?
Deel het met anderen op je Socials!

+

Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen

Aanmelden

waarom?

+

Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal

Volgen

waarom?

© Copyright (c) NineForNews.nl

Lees meer over:
De Jonge Grapperhaus Internationaal Strafhof Kaag Rutte Sneek

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: