De echte pandemie – COVID-19 of Grafeenoxide? Giftig nanomateriaal gevonden in COVID-vaccins en mondkapjes – Frontnieuws

de-echte-pandemie-–-covid-19-of-grafeenoxide?-giftig-nanomateriaal-gevonden-in-covid-vaccins-en-mondkapjes-–-frontnieuws

11-07-21 07:52:00, “De [Europese] Grafeen vlaggenschipprojecten lijken bezig te zijn met het ontwikkelen van een oplossing die op zoek is naar een probleem.” -Terrance Barkan, The Graphene Council, juni 2019

In oktober 2013 lanceerde de Europese Unie twee vlaggenschipprojecten: het Human Brain Project (“HBP”) Human Brain Project (“HBP”); en Graphene Flagship (“GF”), schrijft dailyexpose.co.uk.

HBP heeft tot doel onderzoekers wereldwijd te voorzien van informatie- en communicatietechnologie-instrumenten en wiskundige modellen voor het delen en analyseren van omvangrijke hersengegevens.

GF heeft tot doel van Europa de “Graphene Valley” van de wereld te maken. In totaal zal Europa 1 miljard euro investeren in GF als een tienjarige stimulans om grafeeninnovatie uit het laboratorium te halen en in commerciële toepassingen te krijgen.

Meer dan halverwege de tienjarige financieringscyclus bleek de commercialisering van grafeen echter een uitdaging te zijn. Om grafeen te helpen door te breken op commerciële markten, werd in 2019 EU-financiering aangevraagd voor een project – Graphene & 2D Materials EUREKA Cluster – om de innovatie op het gebied van nanotechnologie te coördineren.

GF financiert ook zogenaamde “Spearhead Projects”. Er waren zes inleidende Speerpuntprojecten die het einde van hun onderzoeks- en ontwikkelingsfase naderen. Eén daarvan was Graphene photonics for the 5G era, dat geacht werd “in een goede positie te verkeren om deze technologie met succes te ontwikkelen”. Er werden elf nieuwe speerpuntprojecten gelanceerd, die in april 2020 met hun werkzaamheden zijn begonnen. Een van de elf is: GRAPHIL: Water zuiveren met grafeenfiltratie.

Grafeen is een nanomateriaal dat bestaat uit een enkele laag van koolstofatomen. Het is licht, transparant, flexibel, ongelooflijk sterk, een uitstekende geleider van warmte en elektriciteit en heeft interessante lichtabsorptiecapaciteiten. Een andere eigenschap is dat het in hoge mate integreert met neuroncellen in de hersenen, wat een indicatie geeft van hoe Europa’s HBP en GF zouden kunnen samenvallen.

Door de top 10 grafeen toepassingen door de jaren heen te volgen kan men zien hoe ‘geneeskunde’ in 2020 opklimt tot de meest populaire toepassing van grafeen, gerangschikt naar het aantal geschreven berichten. Beginnend met 2015 waar geneeskunde 4e was; 2016, 3e; 2018, 3e; 2019, 2e; en ten slotte, 2020,1e op de lijst.

COVID-19 wordt genoemd als de voor de hand liggende reden dat het gebruik van grafeen in de geneeskunde de meest populaire discussie was op de Graphene-info website.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: