Thalidomide – een halve eeuw later nog steeds onder ons – Frontnieuws

thalidomide-–-een-halve-eeuw-later-nog-steeds-onder-ons-–-frontnieuws

11-07-21 09:39:00, Deze onthullende documentaire van de Duitse zender DW gaat in op de Thalidomide-tragedie, de mensen die het overleefden en de slechte wetenschap en hebzucht die het mogelijk maakten, bericht off-guardian.org.

Uit de YouTube beschrijving:

Het Duitse farmaceutische bedrijf Grünenthal bracht thalidomide vanaf 1957 wereldwijd op de markt. Zwangere vrouwen gebruikten de slaappil, die zo ongevaarlijk werd geacht dat hij in Duitsland over de toonbank verkrijgbaar was. Toch bleek het middel schadelijk voor embryo’s en veroorzaakte het ernstige geboorteafwijkingen.

Naar schatting veroorzaakte het middel duizenden misvormingen en een onbekend aantal doodgeborenen, totdat het eind 1961 uit de handel werd genomen toen de verbanden duidelijk werden.

Hun verhalen vertellen over een dubbele klap – omgaan met zowel hun geboorteafwijkingen als hoe de maatschappij ermee omgaat. En de nachtmerrie is nog lang niet voorbij. Thalidomide, het werkzame bestanddeel, wordt vandaag de dag gebruikt voor de behandeling van lepra, kanker en AIDS. Zaritsky toont aan dat vooral in Brazilië een gebrek aan informatie over het geneesmiddel nog steeds tot geboorteafwijkingen leidt.

Nu meer en meer mensen gewillige proefpersonen worden voor de experimentele “COVID-19 vaccins” van Big Pharma, is het belangrijk om zoveel mogelijk mensen te herinneren aan de eerdere wandaden van de farmaceutische industrie.

Thalidomide werd letterlijk door een nazi-oorlogsmisdadiger ontwikkeld en met bijna geen testfase goedgekeurd voor publiekelijk gebruik, en toen bleek dat het geboorteafwijkingen veroorzaakte, stuurde het bedrijf – in plaats van de distributie stop te zetten – brieven naar tienduizenden artsen om hun product te verdedigen.

Toen de overlevende slachtoffers op latere leeftijd de geneesmiddelenfabrikanten voor de rechter daagden, kregen zij een schandalig lage schadevergoeding aangeboden. Bovendien stemde de Duitse regering ermee in bewijsmateriaal te verzegelen, zodat de ware omvang van de doofpotaffaire en het wangedrag nooit bekend zal worden.

Vergeet niet – Big Pharma geeft er niet om of hun product werkt. Het maakt ze niet uit of het veilig is. Ze willen niet dat je gezond wordt of beter. Ze willen alleen je geld.

Het is vermeldenswaard dat deze documentaire oorspronkelijk in december 2019 naar YouTube werd geüpload. Slechts 18 maanden later leven we in een post-Covid wereld waar pro-farmaceutische propaganda elke dag wordt gepromoot.

We moeten ons afvragen: zou dit programma vandaag dag zijn gepubliceerd?

Copyright © 2021 door Frontnieuws.  » Lees verder

%d bloggers liken dit: