Eerste land dat zijn bevolking dwangmatig vaccineert – Frontnieuws

eerste-land-dat-zijn-bevolking-dwangmatig-vaccineert-–-frontnieuws

12-07-21 04:03:00, Samariddin Aliev, vice-minister van Volksgezondheid van Tadzjikistan, laat zich vaccineren tegen het coronavirus. Tadzjikistan dwingt nu alle volwassen burgers in het land boven de 18 jaar zich te laten vaccineren tegen COVID-19, meldt rferl.org.

De Tadzjiekse coronavirus-taskforce heeft alle burgers boven de 18 jaar bevolen zich te laten vaccineren tegen COVID-19, meldden de staatsmedia van het Centraal-Aziatische land op 3 juli.

“Vaccinatie tegen het coronavirus is verplicht voor burgers ouder dan 18 jaar”, kondigt de werkgroep aan, volgens het persbureau Khovar.

Voorheen was vaccinatie in het land vrijwillig.

De taskforce heeft ook burgers die vanuit het buitenland naar Tadzjikistan terugkeren en bezoekers opgeroepen om zich gedurende 10 dagen te isoleren, zelfs als ze negatief testen, meldde Khovar.

Bovendien werden de Tadzjieken aangemoedigd de omvang van bruiloften en andere evenementen te beperken tot een zo klein mogelijk aantal mensen, maar er werd geen aantal genoemd.

De verklaring kwam te midden van de snelle verspreiding van een nieuwe stam van het coronavirus in het land, hoewel uit officiële statistieken blijkt dat het aantal nieuwe gevallen laag blijft.

Volgens het ministerie van Volksgezondheid werden op 2 juli 25 nieuwe gevallen van besmetting vastgesteld en stierven twee mensen. Het ministerie zei dat ze besmet waren met een nieuw coronavirus, maar zei niet specifiek dat de deltavariant, die zich elders in de wereld verspreidt, de schuldige was.

Copyright © 2021 door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven. COVID-19 VACCIN DOSSIER

Vaccinproducenten beweren dat COVID-vaccins “95% effectief” zijn – maar wat betekent dat?

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: