De Moslimbroederschap als moordenaars, door Thierry Meyssan

de-moslimbroederschap-als-moordenaars,-door-thierry-meyssan

13-07-21 11:18:00,

We gaan verder met de publicatie van Thierry Meyssan’s boek “Sous nos yeux“. In dit deel beschrijft hij de oprichting van een Egyptisch geheim genootschap, de Moslimbroederschap, vervolgens de herschepping ervan door de Britse inlichtingendiensten na de Tweede Wereldoorlog, en tenslotte het gebruik van deze groep door MI6 om politieke moorden te plegen in deze voormalige kroonkolonie.

Dit artikel is een uittreksel uit het boek Sous nos yeux.
Zie hier voor de inhoudsopgave.

JPEG - 31 kB Hasan al-Banna, de stichter van de Moslimbroederschap. Er is weinig bekend over zijn familie, behalve dat zij horlogemakers waren – een beroep dat in Egypte was voorbehouden aan de Joden. De “Arabische lente”,
zoals ervaren door de Moslimbroederschap

In 1951 creëerden de Angelsaksische inlichtingendiensten uit de gelijknamige organisatie een politiek geheim genootschap: de Moslimbroederschap. Zij gebruikten hen eerst om persoonlijkheden te vermoorden die zich tegen hen verzetten, en vervolgens vanaf 1979 als huurlingen tegen de Sovjets. Begin jaren negentig werden zij opgenomen in de NAVO, en in de jaren 2010 probeerden zij hen aan de macht te brengen in Arabische landen. De Moslimbroederschap en de Soefi-orde van de Naqshbandi worden jaarlijks voor ten minste 80 miljard dollar gefinancierd door de Saoedische heersende familie, waardoor zij een van de belangrijkste legers ter wereld vormen. De gehele verzameling jihadistische leiders, met inbegrip van die van Daesh, maakt deel uit van dit militaire apparaat.

1 – De Egyptische Moslimbroederschap

Vier wereldrijken verdwijnen tijdens de Eerste Wereldoorlog, het Duitse Rijk, het Oostenrijks-Hongaarse Rijk, het tsaristische Heilige Rusland en de Ottomaanse “Verheven Porte”. De overwinnaars nemen geen gematigdheid in acht en leggen hun voorwaarden op aan de overwonnenen. Zo legt het Verdrag van Versailles in Europa onaanvaardbare voorwaarden op aan Duitsland, dat de schuld als enige verantwoordelijke voor het conflict krijgt. In het Oosten loopt de ontmanteling van het Ottomaanse kalifaat verkeerd af: op de Conferentie van San Remo (1920) krijgt Groot-Brittannië, overeenkomstig het geheime Sykes-Picot-akkoord (1916), toestemming om het joodse thuisland Palestina te stichten, terwijl Frankrijk Syrië mag koloniseren (met inbegrip van wat nu Libanon is). In wat overbleef van het Ottomaanse Rijk kwam Mustafa Kemal echter tegelijkertijd in opstand tegen de sultan, die de oorlog verloor, en tegen de westerse mogendheden, die de controle over zijn land overnamen. Op de Conferentie van Sèvres (1920) wordt het Kalifaat in kleine stukjes gehakt om allerlei nieuwe staten te creëren,

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: