Geen toeval: regeringen introduceren plotseling verplichte COVID-19 vaccins voor gezondheidswerkers, vaccinpassen vereist – Frontnieuws

geen-toeval:-regeringen-introduceren-plotseling-verplichte-covid-19-vaccins-voor-gezondheidswerkers,-vaccinpassen-vereist-–-frontnieuws

13-07-21 01:29:00,

Het lijkt erop dat er een gecoördineerde inspanning wordt geleverd om het idee in te voeren om de Covid-19 vaccins verplicht te maken voor de massa’s, aangezien gisteravond nog de Franse premier Macron heeft aangekondigd dat de Covid-vaccinaties vanaf 21 juli verplicht zullen worden voor alle gezondheidswerkers, bericht dailyexpose.co.uk.

De nieuwe regels houden in dat alle gezondheidswerkers tegen 15 september volledig gevaccineerd moeten zijn, anders mogen ze niet meer aan het werk en worden ze niet betaald.

“We moeten streven naar een vaccinatiegraad van bijna 100% in heel Frankrijk, want dat is de enige manier om een gezonde toekomst te hebben. Daarom moeten gezondheidswerkers, mensen die werken in ziekenhuizen, klinieken, bejaardentehuizen, mensen die werken in instellingen voor gehandicaptenzorg, iedereen die beroepsmatig of als vrijwilliger werkt met ouderen, of de meest kwetsbare mensen thuis; zij zullen zonder te wachten moeten worden ingeënt.

Het is verplicht voor hen. Het is te danken aan uw plichtsbesef dat u dit zult doen. Al die mensen die gevaccineerd moeten worden, hebben tot 15 september de tijd om dat te doen, en we moeten er nu mee beginnen”, zei Macron in een televisietoespraak tot de natie.

Macron waarschuwde dat er vanaf 15 september controles zullen worden uitgevoerd en dat zorgverleners die zich niet laten vaccineren mogelijk boetes en sancties tegemoet kunnen zien.

De premier zei dat hij niet heeft uitgesloten dat vaccins voor heel Frankrijk verplicht worden gesteld, en voegde eraan toe dat “we waarschijnlijk op een gegeven moment moeten nadenken over de verplichte vaccinatie van alle Franse burgers”.

Samen met deze aankondiging komen er nieuwe Covid-regels voor het Franse publiek, aangezien vaccinpaspoorten verplicht zullen worden voor bars, cafés, restaurants, vervoer en andere grote evenementen. Macron zei dat deze strenge nieuwe maatregelen moesten worden ingevoerd om de verspreiding van de Delta-variant tegen te gaan.

Vanaf 1 augustus moeten de Franse burgers via een vaccinpaspoort aantonen dat ze gevaccineerd zijn of negatief getest zijn op Covid voordat ze toegang krijgen tot de meeste openbare ruimtes.

“Vanaf begin augustus zal de gezondheidspas gelden voor cafés, restaurants, ziekenhuizen, bejaardentehuizen en vervoer over lange afstand: vliegtuigen, treinen en touringcars voor lange reizen”, aldus Macron.

Vanaf 21 juli zal de gezondheidspas echter verplicht zijn voor plaatsen van vrije tijd en cultuur,

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: