‘Het debat van morgen kan maar over 1 onderwerp gaan. Rutte: functie elders’

‘het-debat-van-morgen-kan-maar-over-1-onderwerp-gaan.-rutte:-functie-elders’

13-07-21 02:47:00,

Homepagina » Mens en Dier » ‘Het debat van morgen kan maar over 1 onderwerp gaan. Rutte: functie elders’

Foto: Mark Rutte (Tweede Kamer der Staten-Generaal CC BY-NC-ND 2.0)

in Mens en Dier 13 juli 2021 16:30

Demissionair premier Rutte zei gisteren dat het kabinet met de snelle versoepelingen van eind juni een ‘inschattingsfout’ heeft gemaakt. Hij verontschuldigde zich daarvoor. Ook bood hij excuses aan voor de ‘slechte persconferentie’ van vrijdag.

Simon Lelieveldt, voormalig hoofd toezicht en financiële markten van de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) en voorheen werkzaam bij De Nederlandsche Bank, heeft in een lange Twitter-draad ongenadig hard uitgehaald naar Rutte en de media.

Tegen de Nederlandse media zegt hij: “Erken het Stockholmsyndroom waarin jullie met Rutte gevangen zitten en maak je vrij van je ontvoerder. Hij is een politicus die systematisch de rechtsstaat schendt, dus een recidivistische wetsovertreder. Die als een capo duikt en manipuleert.”

Als demissionair kabinet even snel de Stasi invoeren

“Je kunt wel de daden van de ontvoerder rechtpraten, maar deprogrammeer jezelf en zie wie er voor je staat en hoe diep het Stockholmsyndroom geworteld is in jullie eigen narcistische behoefte om gezien en erkend te worden. Maak je los en doe dat omwille van de rechtsstaat,” schrijft Lelieveldt.

Hij wijst vervolgens op een aantal zeer zorgelijke ontwikkelingen in ons land. Zo probeert het ministerie van Justitie en Veiligheid er in alle stilte een controversieel wetsvoorstel door te drukken dat het mogelijk maakt om burgers online te bespioneren. Het demissionaire kabinet dreigt een soort derde geheime dienst te creëren.

Lelieveldt zegt over dit wetsvoorstel: “Als demissionair kabinet even snel de Stasi invoeren en bevoegd maken om burgers overal te volgen. Consultatietermijn: een onwettige vijf dagen.”

Rutte: functie elders

Woensdag debatteert de Tweede Kamer over de ontwikkelingen rondom het coronavirus. Lelieveldt zegt in aanloop naar dit debat: “Morgen probeert een pathologisch liegende, draaiende demissionaire premier het roer van de staat vast te houden.” Volgens hem bood Rutte zijn excuses aan voor zijn media-optreden van afgelopen vrijdag omdat hij bang is zijn demissionaire zetel kwijt te raken. “Dat is wie hij is.”

“Het debat van morgen kan maar over één onderwerp gaan.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: