Bank voor Internationale Betalingen (BIS) chef spreekt over ‘absolute controle’ van geld – DissidentNL

bank-voor-internationale-betalingen-(bis)-chef-spreekt-over-‘absolute-controle’-van-geld-–-dissidentnl

14-07-21 01:26:00,

De algemeen directeur van de Bank for International Settlements – de centrale bank van de centrale bankiers – is van plan om “absolute controle” uit te oefenen over het geld dat we allemaal uitgeven.

Augustin Carstens gaf onlangs een lezing getiteld “Cross Border Payment: A Vision for the Future” waarin hij het probleem schetste zoals centrale planners het zien, evenals hun oplossing, meldt Activist Post.

“We weten niet wie er vandaag een biljet van 100 dollar gebruikt en we weten niet wie er vandaag een biljet van 1000 peso gebruikt. Het belangrijkste verschil met de CBDC is dat de centrale bank absolute controle zal hebben over de regels en voorschriften die het gebruik van die uiting van centrale bankaansprakelijkheid zullen bepalen, en we zullen ook de technologie hebben om dat af te dwingen.”

Carstens ziet CBDC, Central Bank Digital Currency, als een instrument om privacy uit te bannen en voor centrale bankiers om burgers te dwingen valuta te gebruiken precies wanneer, waar en hoe hen dat wordt verteld.

Tientallen centrale banken over de hele wereld werken aan CBDC’s, waaronder de Federal Reserve. Deze inspanning betekent een grote escalatie in de oorlog tegen contant geld.

Het is één ding om mensen te ontmoedigen contant geld te gebruiken.

Het is iets heel anders om digitaal geld in te voeren dat bureaucraten de macht geeft om de uitgaven van iedereen die het gebruikt te controleren en te beheersen.

Er worden al nieuwe ideeën geopperd. Zo zou de Federal Reserve stimuleringsfondsen kunnen uitgeven met een vervaldatum, waardoor mensen gedwongen worden uit te geven in plaats van te sparen.

Ambtenaren zouden de uitgaven kunnen beperken tot bepaalde geografische grenzen, en zo een reisbeperking kunnen opleggen. Ze zouden winnaars en verliezers kunnen kiezen door sommige handelaars of industrieën te bevoordelen of andere te verpletteren.

Het enige probleem is dat het wantrouwen in de overheid in de VS snel toeneemt. Het kan een uitdaging zijn om mensen die bang zijn ambtenaren zoveel controle te geven en die om privacy geven, zover te krijgen dat ze het nieuwe digitale geld gaan gebruiken. Velen zullen actief op zoek gaan naar alternatieven, zoals Bitcoin of goud.

Centrale banken en overheden hebben een aantal krachtige hefbomen om aan te trekken.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: