Coronamaatregelen zoals Lockdowns verergeren ondervoeding wereldwijd – DissidentNL

coronamaatregelen-zoals-lockdowns-verergeren-ondervoeding-wereldwijd-–-dissidentnl

14-07-21 06:37:00,

Wetenschappers zoals John P.A. Ioannidis en anderen waarschuwen al meer dan een jaar dat te ver doorgevoerde Coronamaatregelen, en met name lockdowns, over de hele wereld enorme schade hebben aangericht. Werkloosheid, ondervoeding, gebrekkig onderwijs, verstoorde toeleveringsketens, het niet nemen van voorzorgsmaatregelen tegen malaria, tuberculose en andere ziekten kosten veel meer levensjaren dan tot nu toe het geval is geweest met de door SARS-CoV-2 veroorzaakte sterfgevallen.

In een interessant artikel in het tijdschrift Die Ostschweiz meldde Stefan Millius berekeningen dat door de maatregelen ten minste 50 maal zoveel levensjaren verloren zijn gegaan dan wanneer het virus vrij spel had gehad. Dus de behandeling was veel schadelijker dan de ziekte, bericht TKP.

Dit wordt nu bevestigd door een rapport van de Verenigde Naties, waarin staat dat de honger in de wereld in 2020 dramatisch is toegenomen – een groot deel daarvan is volgens het rapport te wijten aan de maatregelen tegen COVID-19. In een rapport van verschillende organisaties wordt geschat dat ongeveer een tiende van de wereldbevolking – maar liefst 811 miljoen mensen – vorig jaar ondervoed was.

De editie van dit jaar van “The State of Food Security and Nutrition in the World” is de eerste wereldwijde evaluatie van dit soort in het pandemische tijdperk. Het verslag wordt gezamenlijk gepubliceerd door de Voedsel- en Landbouworganisatie van de Verenigde Naties (FAO), het Internationaal Fonds voor Agrarische Ontwikkeling (IFAD), het Kinderfonds van de Verenigde Naties (UNICEF), het Wereldvoedselprogramma van de VN (WFP) en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).

De cijfers in detail

In 2020 is de honger zowel in absolute als in proportionele termen toegenomen, sneller dan de bevolkingsgroei: naar schatting 9,9 procent van alle mensen was vorig jaar ondervoed, tegenover 8,4 procent in 2019.

Meer dan de helft van alle ondervoede mensen (418 miljoen) leeft in Azië, meer dan een derde (282 miljoen) in Afrika, en een kleiner deel (60 miljoen) in Latijns-Amerika en het Caribisch gebied. De grootste toename van de honger heeft zich echter voorgedaan in Afrika, waar de geschatte prevalentie van ondervoeding 21 procent van de bevolking bedraagt, meer dan het dubbele van alle andere regio’s.

Een van de redenen hiervoor is dat veel landen in Afrika door de WHO en andere internationale organisaties zijn gedwongen ook lockdowns in te voeren,

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: