Kijk: Van Meijeren (FVD) vraagt Paternotte (D66) of hij het verschil weet tussen besmetting en positieve test

kijk:-van-meijeren-(fvd)-vraagt-paternotte-(d66)-of-hij-het-verschil-weet-tussen-besmetting-en-positieve-test

14-07-21 06:33:00,

Homepagina » Mens en Dier » Kijk: Van Meijeren (FVD) vraagt Paternotte (D66) of hij het verschil weet tussen besmetting en positieve test

in Mens en Dier 14 juli 2021 18:00

Tweede Kamerlid Jan Paternotte (D66) zei vandaag tijdens het coronadebat jubelend dat steeds meer jongeren zich laten ‘vaccineren’. Hij trok daaruit de conclusie dat ‘fake news’ heeft verloren.

“Daarmee gaat hij voorbij aan het feit dat het gros van de jongeren zich louter en alleen heeft laten injecteren omdat hen is voorgelogen dat ze daarmee hun vrijheid terug zouden krijgen,” merkte Kamerlid Gideon van Meijeren (FVD) op.

@GideonvMeijeren vraagt aan @jpaternotte of hij weet wat het verschil is tussen een besmetting en een positieve PCR test.
Het antwoord is ontluisterend. pic.twitter.com/4l6KlUFbYv

— ⤿ ȺʍąѵҽӀ (@Poempieloempie1) July 14, 2021

“Het lijkt er dus meer op dat ‘fake news’ het hier gewonnen heeft,” vervolgde hij. “Ook maakt de heer Paternotte zich steevast schuldig aan misschien wel de grootste vorm van fake news in het hele verhaal: door het constant te hebben over ‘besmettingen’, waar hij positieve tests bedoelt.”

Van Meijeren stelde vervolgens een eenvoudige vraag: kan de heer Paternotte mij het verschil uitleggen tussen een besmetting en een positieve test?

Zorgwekkend

Het antwoord van de D66’er was ontluisterend: “Besmetting is als iemand besmet raakt met het virus, dat het van de één op de ander wordt overgedragen en dat je dan het coronavirus hebt, en een positieve test is als die persoon dan ook een test doet en die geeft een positieve testuitslag waaruit blijkt dat die persoon besmet was.”

“Zorgwekkend dat na anderhalf jaar coronacrisis de heer Paternotte nog niet het kleinste benul heeft van het onderscheid tussen beide,” constateerde Van Meijeren.

RTL onderbrak debat midden in bijdrage FVD

Hij legde het vervolgens kort uit: een positieve test houdt in dat er een klein stukje genetisch materiaal van het virus wordt aangetroffen in de keel en een besmetting houdt in dat er ook klachten zijn.

Saillant detail: RTL onderbrak het coronadebat midden in de bijdrage van FVD.

Angst? https://t.co/5v6Xabotir

— Thierry Baudet (@thierrybaudet) July 14,

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: