Macron verandert Frankrijk in een openluchtgevangenis – Nergens meer heen zonder vaccinatiekaart – Gele Hesjes staan weer op – Frontnieuws

macron-verandert-frankrijk-in-een-openluchtgevangenis-–-nergens-meer-heen-zonder-vaccinatiekaart-–-gele-hesjes-staan-weer-op-–-frontnieuws

14-07-21 06:43:00, Executie Ceausescus De Fransen tot op het bot kwellen is een slecht idee. En het zou kunnen dat president Emmanuel Macron zojuist te ver is gegaan. Hij hield op televisie een 27 minuten durende toespraak voor de natie. Daarin kondigde hij ingrijpende maatregelen tegen Corona aan die zeker alle toerisme uit Frankrijk zullen verjagen. Parijs is kapot en smerig en er hangen overal figuren rond waar je niet te dicht bij wilt komen. Het charmante, betoverende Parijs van vroeger is niet meer. En nu worden de meest meedogenloze inperkingsmaatregelen, inclusief gedwongen vaccinaties, doorgedrukt. De Fransen roepen op tot demonstraties, de Gele Hesjes, al bijna vergeten, zijn terug. Ik moet altijd denken aan de profetie van Alois Irlmaier: “De stad met de ijzeren toren zal branden. Zijn eigen jongeren zullen het in brand steken”, schrijft Niki Vogt.

De site “Armstron Economics” meldt dat president Macron verplichte vaccinaties heeft aangekondigd voor zorgverleners, winkelbedienden, serveersters en alle andere beroepen die “in contact staan met het publiek”, zonder uitzonderingen op grond van gezondheid of religie. Bovendien heeft hij ook een gezondheidspaspoort (in werkelijkheid een vaccinpaspoort) verplicht gesteld, zonder hetwelk men niet naar restaurants, cafés, theaters of bioscopen kan gaan. Met andere woorden, je kunt niet eens een zaak binnengaan en iets kopen zonder een vaccinatie.

EN: De Franse regering overweegt ook nog steeds de COVID-19 vaccinatie voor alle 24- tot 59-jarigen verplicht te stellen, omdat zij een “vierde golf” vreest. Nadat de Franse premier Jean Castex plannen had aangekondigd om de vaccinatie verplicht te stellen voor alle werknemers in de gezondheidszorg, wilde de Franse Senaat hetzelfde voor alle 24-59-jarigen. Er wordt zelfs overwogen om ongevaccineerde mensen te verbieden te reizen, ook al zijn ze negatief getest.

De Corona-shock om ervoor te zorgen dat niemand door de mazen van het net glipt, wil de Franse regering artsen lijsten van de ongevaccineerden toesturen om zoveel mogelijk druk op te bouwen. Ook de Franse gegevensbeschermingsautoriteit CNIL heeft dit doorgewuifd. Op woensdag 7 juli heeft de CNIL bevestigd dat de lijst van ongevaccineerde mensen aan de artsen is toegezonden. In een op woensdag gepubliceerde verklaring wees de Commissie erop dat zij eigenlijk “principieel tegen een dergelijke praktijk is”. Niettemin zou de uitzonderlijke gezondheidssituatie een dergelijke afwijking kunnen rechtvaardigen, aldus de Commissie.

Alle grondrechten en burgerrechten van de Fransen worden eenvoudigweg met voeten getreden.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: