Massale protesten in Griekenland als reactie op uitsluiting van het sociale leven voor ongevaccineerden – Frontnieuws

massale-protesten-in-griekenland-als-reactie-op-uitsluiting-van-het-sociale-leven-voor-ongevaccineerden-–-frontnieuws

15-07-21 02:46:00,

Griekenland is het laatste Europese land dat wordt getroffen door massale protesten nadat de regering aankondigde dat ongevaccineerden geen bars, restaurants, bioscopen en andere openbare gelegenheden meer mogen bezoeken, bericht newswars.com.

Duizenden demonstranten trokken naar Athene en Thessaloniki en scandeerden “Handen af van onze kinderen!” en hielden borden vast met de tekst “Wij zeggen nee tegen vaccinvergiftiging”.

Al het personeel van verpleeghuizen en ziekenhuizen moet het vaccin vanaf 16 augustus nemen, terwijl ook ziekenhuispersoneel hun baan dreigt te verliezen als zij de verplichte vaccinatie niet vanaf september accepteren.

NEW 🚨 Plan to vaccinate teenagers in Greece sparks huge protests today in Athens and Thessaloniki. pic.twitter.com/I8WWfBBHPp

— Insider Paper (@TheInsiderPaper) July 14, 2021

Tieners vanaf 15 jaar zullen ook worden aangemoedigd om het vaccin te krijgen met toestemming van hun ouders, een andere verandering die de demonstranten boos heeft gemaakt.

Premier Kyriakos Mitsotakis heeft n feite gezegd dat de nieuwe maatregelen, die vrijdag van kracht worden en tot eind augustus van kracht blijven, een straf waren voor de Grieken die zich te veel amuseerden en weigerden het vaccin te nemen.

“Na anderhalf jaar kan niemand meer beweren onwetend te zijn over het coronavirus. Het land zal niet opnieuw worden stilgelegd door de houding van bepaalde mensen… Niet Griekenland is een gevaar, maar ongevaccineerde Grieken”, zei Mitsotakis.

We stand with our brothers in Greece who are against compulsory vaccines and Vaccine passports.
Are you waking up people to what is happening.
You wont see this on the news.

Σύνταγμα! Επιτέλους, χιλιάδες Έλληνες αντιστέκονται!#NoVaccinePassports #EnoughIsEnough #ItEndsWithUs pic.twitter.com/QdUciUOQnG

— Shaun K (@skbytes) July 14, 2021

Gisteren gebruikte de politie in Parijs traangas om demonstranten uiteen te drijven die woedend waren over het plan van de regering om soortgelijke maatregelen op te leggen, waaronder het weren van ongevaccineerden uit het openbaar vervoer.

Steden in heel Frankrijk werden getroffen door oproerige demonstraties, waarbij de Gele Vesten-beweging, die eindigde als gevolg van de eerste lockdown in maart 2020, weer lijkt te herleven.

Er zijn plannen om een of andere vorm van “vaccinpaspoort” in te voeren in vrijwel alle grote westerse landen,

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: