Freedom Day in het Verenigd Koninkrijk: therapeuten waarschuwen voor het Covid-19-angstsyndroom – Frontnieuws

freedom-day-in-het-verenigd-koninkrijk:-therapeuten-waarschuwen-voor-het-covid-19-angstsyndroom-–-frontnieuws

16-07-21 10:54:00,

Psychotherapeuten en psychiaters in het Verenigd Koninkrijk waarschuwen voor een enorme toename van angst onder de bevolking enkele dagen voor “Freedom Day”, de dag waarop in het Verenigd Koninkrijk alle Covid-19 beperkingen worden opgeheven. Volgens representatieve opiniepeilingen wil ongeveer de helft van de Britten dat de beperkingen van kracht blijven en maar liefst twee derde zegt een mondkapje te willen blijven dragen in winkels en in het plaatselijk vervoer. Een op de vijf mensen in het land lijdt aan het “Covid-19-angstsyndroom”, volgens een recent bericht in dailymail.co.uk.

Volgens een recent onderzoek van de London South Bank University (LSBU) zal 25 procent van de Britten openbare plaatsen consequent blijven mijden, waarbij maar liefst 40 procent vermijdt om in de publieke ruimte iets aan te raken. Volgens de liefdadigheidsinstelling voor geestelijke gezondheid in Engeland en Wales, Mind Charity, maakt 55% van de volwassenen zich steeds meer zorgen over het ontmoeten van vrienden en bekenden. Een op de vijf mensen in het VK lijdt aan het zogeheten “Covid-19-angstsyndroom”, een mentale angststoornis die wordt uitgelokt door de langdurige isolatie van fatale lockdowns en het daaruit voortvloeiende gebrek aan deelname aan het openbare leven, aldus Britse deskundigen. 19 juli is de Freedom Day (Dag van de Vrijheid) in het Verenigd Koninkrijk, de dag waarop bijna alle maatregelen om de ziekteverwekker SARS-CoV2 in te dammen en de vrijheidsbeperkingen moeten worden opgeheven. Uit een opiniepeiling in opdracht van de Observer bleek echter dat 50% van de ondervraagden de Dag van de Vrijheid wil uitstellen.

“Covidgolven” nu gevolgd door tsunami van geestesziekten

Professor Marcantonio Spada van LSBU’s Centre for Addictive Behaviors en professor Ana Nikčević van Kingston University beschreven in april 2020 voor het eerst het Covid 19-angstsyndroom als een geestesziekte en een gevolg van het restrictieve opsluitingsbeleid van de regering. Uit hun onderzoek bleek dat mensen bepaalde gedragsveranderingen ontwikkelden als gevolg van hun angst voor het virus.

Volgens de deskundigen omvatten de symptomen van het Covid 19-angstsyndroom extreme zorgen en existentiële zorgen, angst of zelfs paniek voor medemensen en grote bijeenkomsten van mensen, en terugkerende zorgen over het oplopen van het virus en de mogelijke gevolgen van de ziekte op lange termijn. Deze vrees is in niet onaanzienlijke mate aangewakkerd door de bevooroordeelde en eenzijdige berichtgeving in de mainstream media.

Professor Spada is aan de LBSU deskundig op het gebied van verslavingsgedrag en geestelijke gezondheid.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: