Macron de grote vaccineerder is op weg naar een nieuwe klap in het gezicht – Frontnieuws

macron-de-grote-vaccineerder-is-op-weg-naar-een-nieuwe-klap-in-het-gezicht-–-frontnieuws

16-07-21 10:47:00, © radiowood / Flickr (CC BY-NC 2.0) Het nieuws uit Frankrijk dat Emmanuel Macron, marionet van de centrale bank, heeft besloten in het hele land een vaccinpaspoort in te voeren, is dubbelzinniger dan het op het eerste gezicht lijkt, schrijft conservativewoman.co.uk.

Het lijdt geen twijfel dat de maatregel een belangrijke escalatie betekent van de politieke repressie die nu in het hele Westen heerst. Maar het is ook een uiterst riskante zet.

Frankrijk, dat al op de rand van een burgeroorlog suddert, heeft weinig mogelijkheden om deze oplossing op te leggen als zij wordt beproefd, misschien zelfs niet in technische zin. Bij gebrek aan echte capaciteit, vertrouwt Macron, net als zijn partners in het Verenigd Koninkrijk en elders, op het creëren van de illusie van een voldongen feit. Maar niets is zeker in dit leven, behalve de dood.

Berichten dat de Fransen zich hebben gehaast om afspraken te maken voor de gevaarlijke en twijfelachtig effectieve experimentele vaccins, die al in verband zijn gebracht met tienduizenden doden in Europa en de Verenigde Staten, moeten worden behandeld met dezelfde scepsis die nu routinematig moet worden toegepast op alle uitspraken van het regime. Net als bij soortgelijke beweringen en opiniepeilingen in andere landen is het narratief bedoeld om de indruk te wekken dat verzet zinloos is. Er is echter geen reden om aan te nemen dat dit het geval is.

In werkelijkheid is de Franse anti-vaccinbeweging stevig verankerd, en de Franse bevolking behoort tot de best bewapende van Europa. Er is geen duidelijke reden waarom Macron’s stoere-man-routine hen zou overtuigen om hun mening te veranderen, en Macron heeft geen duidelijke middelen tot zijn beschikking om hen te controleren als ze ervoor kiezen om zich te verzetten.

Breed gedeelde beelden uit juni van een man die Macron een klap in het gezicht geeft, geven een goede indicatie van de waardering die zijn landgenoten voor hem hebben. Tot de globale lancering van de pseudo-pandemie vorig jaar worstelde zijn regering met het indammen van een populistische opstand van de Gele Hesjes door middel van politiegeweld dat vergelijkbaar is met het optreden van China in Hongkong. Die littekens zijn nog niet vervaagd. Ondertussen wordt de controle van de Franse staat over de banlieues (migrantenwijken) steeds wankeler, met kerkverbrandingen en voertuigbrandstichtingen nu op het punt dat,

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: