Fransen riskeren 6 maanden gevangenisstraf voor het betreden van een café of restaurant zonder COVID-pas – Frontnieuws

fransen-riskeren-6-maanden-gevangenisstraf-voor-het-betreden-van-een-cafe-of-restaurant-zonder-covid-pas-–-frontnieuws

17-07-21 08:58:00, Papillon © Columbia Pictures Mensen die in Frankrijk een bar of restaurant binnengaan zonder COVID-pasje, riskeren 6 maanden gevangenisstraf, terwijl bedrijfseigenaars die hun status niet controleren, een gevangenisstraf van 1 jaar en een boete van 45.000 euro riskeren.

Het concept waarmee Macron het gezondheidspaspoort in Frankrijk wil invoeren gaat verder dan alle voorgaande maatregelen. Het omvat niet alleen de verplichte vaccinatie voor gezondheidswerkers, het legt ook enorme straffen op aan iedereen die de controles niet uitvoert, bericht de.rt.com.

Woensdag zijn de eerste details bekend geworden van het wetsvoorstel waarmee de Franse president Emmanuel Macron een in feite vaccinatieplicht in Frankrijk wil instellen.

Zo moeten alle vormen van openbaar vervoer over lange afstand, bussen, treinen of vliegtuigen, alleen toegankelijk zijn voor alle passagiers ouder dan 12 jaar als zij gevaccineerd, hersteld of op dat moment negatief getest zijn. Hetzelfde geldt met ingang van 1 augustus voor sporthallen, winkelcentra, theaters, ziekenhuizen, verpleeghuizen en restaurants – voor de laatste niet alleen binnen maar ook buiten. Vanaf september zal dit niet alleen gevolgen hebben voor bezoekers, maar ook voor werknemers in deze sectors, die – tenzij zij zijn ingeënt of hersteld – een test zullen moeten laten zien, die in de toekomst ook zelf zal moeten worden betaald.

Volgens Olivier Véran, de Franse minister van Volksgezondheid, zullen deze eisen in augustus voor 12- tot 17-jarigen worden opgeschort “om de vakantie voor gezinnen niet te bederven”.

De gezondheidswerkers staan onder bijzondere druk. Tot dusver is hoogstens 55% van de werknemers aldaar gevaccineerd, en velen weigeren zich te laten vaccineren. Vanaf 1 september krijgen werknemers die niet zijn gevaccineerd tot twee maanden verlof zonder loon en worden zij daarna ontslagen. Dit klinkt vreemd, maar de truc bestaat erin hen hun salaris te ontnemen zonder dat zij tegelijkertijd recht hebben op een werkloosheidsuitkering, waardoor deze verordening een enorme financiële sanctie is.

Werknemers in de gezondheidszorg zijn niet alleen degenen die de dupe zijn, zoals artsen en verpleegkundigen of geriatrische verpleegkundigen. Zij omvatten ook brandweerlieden, ambulanciers en mensen die privézorg verlenen aan hulpbehoevenden, alsmede vrijwilligers voor de zogenaamde “associations de sécurité civile”, d.w.z. degenen die werkzaam zijn in civiele verdedigingsorganisaties, de Franse vrijwillige brandweerkorpsen, enzovoorts.

Ook de straffen voor het niet controleren van het “gezondheidspaspoort” zijn streng: één jaar gevangenisstraf en een boete van 45.000 euro,

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: