Geheim netwerk onthuld: Spahn en Wieler planden lockdown vóór uitbraak Corona – DissidentNL

geheim-netwerk-onthuld:-spahn-en-wieler-planden-lockdown-voor-uitbraak-corona-–-dissidentnl

17-07-21 07:54:00, RKI-voorzitter Lothar H. Wieler en minister van Volksgezondheid Jens Spahn Een hoge ambtenaar van minister van Volksgezondheid Jens Spahn heeft in februari 2019 deelgenomen aan een internationaal bemande pandemieoefening, georganiseerd door particulier gefinancierde instellingen in de VS. Een jaar later beval dezelfde ambtenaar verschillende staatssecretarissen van het federale ministerie van Binnenlandse Zaken aan om lockdown-maatregelen voor te bereiden – die in geen enkel officieel pandemieplan waren opgenomen. Desgevraagd wilde hij daar geen commentaar op geven. Onderzoek maakt duidelijk: een internationaal vertakt netwerk met connecties met het Amerikaanse Pentagon was kort voor het uitbreken van de crisis zeer actief.

Het was lange tijd onduidelijk hoe het tot dan toe ongekende idee van een lockdown in Duitse regeringskringen was terechtgekomen, schrijft Paul Schreyer. Wie heeft de regering deze radicale maatregelen aanbevolen, die in geen enkel officieel document over de voorbereiding op een pandemie te vinden zijn? Waar kwamen de plannen vandaan, die zo ver gingen dat er een avondklok werd ingesteld en grote delen van de samenleving werden afgesloten?

Dit voorjaar wierp voormalig Spiegel-hoofdredacteur Georg Mascolo enig licht op deze duisternis. In het boek “Ausbruch – Innenansichten einer Pandemie“, dat hij samen met zijn vrouw, de Stern-journaliste Katja Gloger, heeft geschreven, wordt op de eerste bladzijden beschreven wat er binnen de Duitse regering is besproken nadat Italië – geconfronteerd met vijf Corona-doden – op 23 februari 2020 het Chinese model heeft overgenomen en hele steden heeft afgegrendeld:

“Op Vastenavond in 2020, het is 24 februari, vraagt Jens Spahn’s staatssecretaris Thomas Steffen om een gehaaste afspraak bij het Bondsministerie van Binnenlandse Zaken. (…) Heiko Rottmann-Großner vergezelt hem, hoofd van onderafdeling 61: “Gezondheidsbescherming”. Drie staatssecretarissen van minister Horst Seehofer wachten al op de twee, samen met andere ambtenaren. (…) Staatssecretaris Steffen lijkt gespannen. Hij bekent dat hij niet gelooft dat Corona kan worden bedwongen. (…) Nu is het tijd voor de volgende fase, mitigatie. Wanneer de ambtenaren van het Ministerie van Binnenlandse Zaken willen weten wat “mitigatie” precies inhoudt, neemt Rottmann-Großner het over. Men moet er rekening mee houden dat er een avondklok van onbepaalde duur zal zijn. Het zou ook nodig zijn, zoals later in een nota over het gesprek zou worden gesteld, om “de economie lam te leggen en de bevolking te vragen voorraden voedsel en medicijnen aan te leggen”.  » Lees verder

%d bloggers liken dit: