Oprichter: “Vertrouw Wikipedia niet” – Frontnieuws

oprichter:-“vertrouw-wikipedia-niet”-–-frontnieuws

18-07-21 06:32:00,

De linkse vooringenomenheid van Wikipedia is nu zo ver gegaan dat niemand meer mag vertrouwen wat er in de digitale encyclopedie staat. Dat zegt Wikipedia-oprichter Larry Sanger, meldt dailymail.co.uk.

Larry Sanger – die Wikipedia in 2001 samen met Jimmy Wales heeft opgericht – uit de scherpe kritiek in een interview met de site Unherd.

Vorig jaar veroorzaakte Sanger al opschudding toen hij in een blogpost verklaarde dat het neutraliteitsbeleid van Wikipedia nu “dood” is omdat de inhoud van de site zo politiek bevooroordeeld is:

Wikipedia oprichter: Linkse activisten hebben de site vernietigd

Ook op de Nederlandse Wikipedia vertekent een groep linkse activisten de inhoud van artikelen over politieke kwesties ten nadele van hun tegenhangers. Aangezien rechtse activisten niet de moeite nemen om accounts aan te maken op de site en zich hiertegen te verzetten, kunnen de linkse activisten dit gedrag voortzetten.

Larry Sanger vertelt Unherd.com dat hij de encyclopedie die hij ooit zelf heeft gecreëerd niet meer vertrouwt.

Linkse activisten hebben de Engelstalige Wikipedia zodanig vervormd dat veel artikelen nu als pure propaganda kunnen worden beschouwd, merkt hij op.

Op de vraag of de encyclopedie te vertrouwen is, antwoordt hij:

“Je kunt erop vertrouwen dat het een betrouwbaar standpunt heeft over bijna alles. Kan je er op vertrouwen dat het je altijd de waarheid geeft? Nou, dat hangt er vanaf wat de waarheid is. Wat veel van onze huidige mediabronnen, Wikipedia inbegrepen, lijken aan te nemen is dat er slechts één legitieme, verdedigbare versie van de waarheid is over een controversiële kwestie.”

Sanger haalt als voorbeeld aan dat artikelen over linkse politici als Joe Biden verstoken zijn van kritische informatie en dat het Republikeinse perspectief schittert door afwezigheid. Artikelen over rechtse politici als Donald Trump staan echter bol van kritiek vanuit een links perspectief.

Het corruptieschandaal rond Joe Biden’s zoon Hunter is nauwelijks te lezen op Wikipedia, merkt de oprichter verder op.

“Het weinige dat je vindt is uiterst partijdig en klinkt als een brief van een advocaat van de verdediging.”

Sanger zegt dat er in feite veel Republikeinen zijn die Wikipedia gebruiken en zouden willen ingrijpen om meer evenwicht in de artikelen te brengen.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: