Macht der machtelozen: Václav Havels boek over hoe het volk een tiranniek regime verslaat – Xandernieuws

macht-der-machtelozen:-vaclav-havels-boek-over-hoe-het-volk-een-tiranniek-regime-verslaat-–-xandernieuws

19-07-21 06:56:00,

In 2020 en 2021 zijn ongekend veel mensen slachtoffer geworden van menticide: het systematisch en doelbewust ondermijnen van iemands bewuste verstand door hersenspoeling en conditionering met propaganda en desinformatie, uitgevoerd door de overheid en mainstream media.

—————————————————————————————————————————————–

Het wapen dat nu wordt gebruikt is precies hetzelfde als dat van de Nazi’s: doelbewust gezaaide ANGST voor (fake) ‘besmettingen’

—————————————————————————————————————————————–

Václav Havel, de Tsjechoslowaakse dissident en later eerste president van Tsjechië, schreef in 1978, toen zijn land nog zuchtte onder het Sovjet juk, het boek ‘De macht der machtelozen’. Dankzij Havel, die in 1986 de Erasmusprijs ontving, begonnen de burgers in zijn land steeds meer in opstand te komen tegen de tirannie van de communistische staat. Wat kunnen we als Nederlanders, die op steeds meer vlakken nu ook aan een fascistische tirannie worden onderworpen die de komende jaren almaar harder en onmenselijker dreigt te worden, leren van Havels ervaringen? ‘Wij kunnen winnen als wij het spelplan doorzien,’ denkt de Amerikaanse econoom Martin Armstrong. ‘En dat is dat er een complot is, een machtsgreep, om de hersenloze schaapjes te scheiden van degenen die wèl nadenken.’

Alle dictaturen hebben één aspect gemeen: hun macht is gebaseerd op ANGST. ‘De totalitaire staat heeft een standaard script: eerst moeten ze angst creëren, wat wordt gevolgd door het terroriseren van het volk. Uiteindelijk zullen ze de macht zoeken door oplossingen aan te bieden waarvoor u al uw rechten moet opgeven.’

In Frankrijk is het al zover. Daar heeft de overheid wegblokkades opgericht om demonstraties te stoppen. ‘Dat is een meedogenloze totalitaire tactiek die niet past bij een gekozen democratische staat. In de Tweede Wereldoorlog werden om dezelfde redenen wegblokkades opgericht. Dit is de hond van Pavlov: training door isolatie en conditionering.’ Een van de beste recente voorbeelden: mondkapjes, waarvan reeds meer dan 100 jaar bekend was dat ze geen enkele zin hebben, maar desondanks toch verplicht werden gesteld om het gedrag van het volk te beïnvloeden.

Toen de Sovjets, nu de klimaat-vaccin globalisten

Václav Havel beschrijft in zijn boek hoe een totalitaire staat ondanks diepe conditionering en harde onderdrukking toch kan worden verslagen. Het toenmalige communistische regime stelde zich volgens hem op als een ‘geseculariseerde religie’, een beschrijving die anno 2021 naadloos van toepassing is op de klimaat-vaccin tirannie die nu over de wereld wordt uitgerold.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: