“Ze zouden stickers kunnen dragen”: Zwitserse Groenen eisen etikettering van ongevaccineerden – Frontnieuws

“ze-zouden-stickers-kunnen-dragen”:-zwitserse-groenen-eisen-etikettering-van-ongevaccineerden-–-frontnieuws

19-07-21 07:05:00,

In Zwitserland wordt steeds openlijker gediscussieerd over de etikettering van ongevaccineerde mensen. Ook de voorzitter van de gezondheidscommissie roept op tot “geen terughoudendheid meer”. Dit zorgt voor veel beroering, schrijft tichyseinblick.de.

De Zwitserse grondwet verbiedt verplichte vaccinatie. Daarom willen de federale politici de druk op de ongevaccineerden opvoeren met allerlei maatregelen: verplichte tests en toegang met alleen een vaccinatiebewijs, bijvoorbeeld. De partijleider van de Zwitserse “Groene Liberalen” laat intussen heel andere ideeën zien. Jürg Grossen zou de vaccinatiestatus van beroepsgroepen zoals verpleegkundigen, ouderenverzorgers of leerkrachten extern herkenbaar willen maken, bijvoorbeeld met een sticker – overal “waar in openbare instellingen mensen worden verpleegd die geïnfecteerd zouden kunnen raken”, zo citeert nau.ch de partijvoorzitter. De associaties die dit oproept zijn waarschijnlijk meer Duits dan Zwitsers en hoeven hier niet expliciet benoemd te worden.

De “Groene Liberalen” zijn een kleine partij en nemen geen deel aan de Zwitserse federale regering. Maar ook in de regering worden soortgelijke overwegingen gemaakt. Ruth Humbel, voorzitter van het gezondheidscomité, eist openlijk dat de mondkapjesplicht wordt gehandhaafd om ongevaccineerden te kunnen identificeren. Voor zover het “medisch en epidemiologisch verantwoord” is, moeten degenen die in de gezondheidssector zijn gevaccineerd, worden vrijgesteld van de mondkapjesplicht – dan “zou duidelijk zijn wie gevaccineerd is en wie niet”. Humbel vindt dat er “geen terughoudendheid meer” aan de ongevaccineerden moet worden besteed.

De politisering van de meest persoonlijke zaken – gezondheid en het recht op het eigen lichaam – wordt dus ook in Zwitserland doorgedreven. Menig Duitse politicus is waarschijnlijk al gretig aantekeningen aan het maken. De volgende stap zou dan zijn dat “goede burgers” binnenkort “slechte burgers” op straat zouden kunnen confronteren – op gepaste afstand, uiteraard. Markus Söder had reeds immers zijn plaatsvervangend parlementslid Hubert Aiwanger publiekelijk ondervraagd over zijn vaccinatiestatus – ook dit is vaccinatie-shaming, zoals Zwitserse politici nu op grote schaal willen invoeren. Vaccinatie moet al lang geen persoonlijke beslissing meer zijn, maar een politieke en sociale plicht.

Copyright © 2021 door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven. COVID-19 VACCIN DOSSIER

Vaccinwaanzin op steroïden: Katten en honden “moeten na alle mensen COVID-19 vaccins krijgen om verspreiding van varianten te stoppen”

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: