De Moslim Broederschap als hulpje van MI6 en de CIA, door Thierry Meyssan

de-moslim-broederschap-als-hulpje-van-mi6-en-de-cia,-door-thierry-meyssan

20-07-21 03:51:00,

We gaan verder met de publicatie van Thierry Meyssan’s boek “Sous nos yeux”. In deze aflevering beschrijft hij hoe President Jimmy Carter en zijn Nationale Veiligheidsadviseur Zbigniew Brzezinski de terroristische capaciteit van de Moslim Broederschap tegen de Sovjet-Russen gebruikten.

Dit artikel is een uittreksel uit het boek ‘Sous nos yeux’ (Voor onze ogen).

JPEG - 24.6 kB De nationale veiligheidsadviseur Zbigniew Brzezinski kwam met het idee om de Moslimbroederschap in te zetten voor terroristische operaties tegen de communistische regering van Afghanistan; hiermee werd de interventie van de USSR uitgelokt. 3 – De Broederschap in dienst van de Carter-Brzezinski Strategie JPEG - 20.1 kB Sir James Macqueen Craig, expert in het Midden-Oosten, heeft het Verenigd Koninkrijk overgehaald om de Moslim Broederschap te gebruiken voor geheime operaties buiten Egypte. Hij bedacht ook het plan van de “Arabische lente”, gebaseerd op het bedrijfsmodel dat Lawrence of Arabia in 1915 ten uitvoer had gelegd.

In 1972-73 beginnen James Craig, een ambtenaar van Buitenlandse Zaken – waarschijnlijk ook van MI6 – en de Britse ambassadeur in Egypte Sir Richard Beaumont een intensieve lobby om hun land en de Verenigde Staten te laten profiteren van de Moslim Broederschap, niet alleen in Egypte tegen marxisten en nationalisten, maar in de gehele moslimwereld. Sir Craig wordt al snel benoemd tot Hare Majesteits Ambassadeur in Syrië, daarna in Arabië, en kreeg gehoor bij de CIA. Hij zou veel later de ontwerper worden van de “Arabische lente”.

In 1977 wordt Jimmy Carter in de Verenigde Staten tot president gekozen. Hij benoemt Zbigniew Brzezinski tot nationaal veiligheidsadviseur. Die besluit om Islamisme te gebruiken tegen de Sovjet-Russen. Hij geeft de Saoedi’s groen licht om hun betalingen aan de Islamitische Wereldliga te verhogen, organiseert regimewisselingen in Pakistan, Iran en Syrië, destabiliseert Afghanistan, en maakt van de toegang van de VS tot de olie van het “ruimere Midden-Oosten” een doelstelling van nationale veiligheid. Tenslotte draagt hij militair materieel over aan de Broederschap.

Deze strategie is duidelijk uiteengezet door Bernard Lewis op de bijeenkomst van de Bilderberg Groep [1] die in april 1979 door de NAVO in Oostenrijk werd georganiseerd. De Anglo-Israëlisch-Amerikaanse islamoloog beweert daar dat de Moslimbroederschap niet alleen een rol van betekenis kan spelen tegenover de Sovjets en binnenlandse onrust in Centraal-Azië teweeg kan brengen, maar ook het Midden-Oosten kan balkaniseren in het belang van Israël.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: