De propagandaoorlog (en hoe deze te bestrijden) – Frontnieuws

de-propagandaoorlog-(en-hoe-deze-te-bestrijden)-–-frontnieuws

20-07-21 03:46:00,

Elk totalitair systeem in de geschiedenis heeft de kracht van visuele propaganda gebruikt om een nieuwe “werkelijkheid” te creëren, een werkelijkheid die de officiële ideologie moet bevestigen en de wereld herschept naar zijn eigen paranoïde beeld. Het Nieuwe Normaal totalitarisme is geen uitzondering, schrijft CJ Hopkins.

Kijk bijvoorbeeld eens naar dit paneel, gekopieerd van de landingspagina van The Guardian – een van de belangrijkste propaganda-organen van de globaal-kapitalistische heersende klasse – op 17 juli 2021 .

Dit is niet alleen “partijdige” of “sensatiebeluste” journalistiek. Het is systematische officiële propaganda, niet anders dan die verspreid wordt door elk ander totalitair systeem in de geschiedenis. Hier is die van de volgende dag …

Vergeet even de inhoud van de artikelen en neem alleen het cumulatieve visuele effect in u op. Officiële propaganda bestaat niet alleen uit informatie, verkeerde informatie en desinformatie. Het gaat er in feite minder om ons dingen te laten geloven dan om een officiële werkelijkheid te scheppen, en die met geweld aan de samenleving op te leggen. Wanneer je een nieuwe “werkelijkheid” wilt creëren, zijn beelden uiterst machtige instrumenten, net zo machtig, zo niet machtiger, dan woorden.

Hier zijn er nog een paar die u zich misschien herinnert…

Nogmaals, het doel van dit soort propaganda is niet alleen om het publiek te misleiden of te terroriseren. Dat is natuurlijk een deel ervan, maar het belangrijkste deel is de mensen te dwingen naar deze beelden te kijken, steeds weer, uur na uur, dag na dag, thuis, op het werk, op straat, op televisie, op het internet, overal. Zo creëren we de “werkelijkheid”. Wij geven onze overtuigingen en waarden aan onszelf en aan elkaar weer met beelden, woorden, rituelen, en andere symbolen en sociale gedragingen. In wezen roepen we onze “werkelijkheid” tot leven als acteurs die een toneelstuk repeteren en opvoeren … hoe meer we er allemaal in geloven, hoe overtuigender het is.

Dit is ook de reden waarom verplichte mondkapjes essentieel zijn geweest voor de verspreiding van de Nieuwe Normaal-ideologie. De massa dwingen om in het openbaar medisch uitziende maskers te dragen was een meesterzet in propaganda.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: