Franse politie legt schild neer en sluit zich aan bij 100.000 betogers die tegen vaccinpas demonstreren – Frontnieuws

franse-politie-legt-schild-neer-en-sluit-zich-aan-bij-100.000-betogers-die-tegen-vaccinpas-demonstreren-–-frontnieuws

20-07-21 11:57:00, “De gezondheidspas zal nooit een recht op toegang zijn dat discrimineert onder de Fransen. Het kan niet verplicht worden gesteld voor toegang tot alledaagse plaatsen”, beloofde de Franse president Emmanuel Macron in april tijdens een interview met de regionale pers. Nog geen drie maanden later heeft Macron echter een ommezwaai gemaakt, schrijft thefreethoughtproject.com.

Vorige week heeft Macron, in volledige totalitaire vorm, de “gezondheidspas” (of pass sanitaire) verplicht gesteld om toegang te krijgen tot vrijetijds- en culturele gelegenheden met meer dan 50 personen, waaronder bioscopen en musea. Vanaf begin augustus moet u uw gezondheidspas tonen om koffie te drinken of te lunchen in een restaurant – zelfs op een terras – of om te winkelen in een winkelcentrum.

Om vanaf volgende maand in Frankrijk koffie te kunnen drinken, zullen de burgers moeten bewijzen dat zij zijn ingeënt. Volgens het wetsontwerp van de regering krijgen restaurants en bedrijven die weigeren zich aan de regels te houden een boete van maximaal 45.000 euro en kunnen de eigenaars tot een jaar gevangenisstraf krijgen.

Deze nieuwe maatregel is de meest restrictieve COVID-tirannie in heel Europa en zeker in het Westen. Uiteraard heeft dit tot veel verdiende verontwaardiging geleid.

Na de aankondiging van Macron vorige week begonnen duizenden mensen in Parijs te protesteren. Ze zijn naar overheidsgebouwen gemarcheerd en zijn zelfs begonnen met het vernielen van vaccinatiecentra. Meer dan 100.000 betogers gingen dit weekend in het hele land de straat op en sommigen droegen de beroemde “gilets jaunes” of “gele hesjes”.

Op vrijdagavond gebruikten vandalen brandslangen om een kliniek in Lans-en-Vercors onder water te zetten, zo meldt BBC News, en op zaterdag werd een kliniek in Urrugne gedeeltelijk verwoest bij een brandstichting. Sommige demonstranten probeerden ook toegang te krijgen tot overheidsgebouwen.

Terwijl de media de demonstranten afschilderen als “anti-vaxxers”, verlangen de mensen op straat in werkelijkheid gewoon naar vrijheid. Er is niets vrijwilligs aan gedwongen vaccinaties om koffie te drinken of om met het publiek in contact te treden.

“Iedereen is soeverein in zijn eigen lichaam. Op geen enkele manier heeft een president van de republiek het recht om te beslissen over mijn individuele gezondheid,” zei een demonstrant in Parijs die zichzelf identificeerde als Chrystelle, volgens een verslag in Reuters.

Zoals NPR meldt, zei Lucien, een 28-jarige winkelmanager,

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: