Nieuwe Waarschuwingsbrief voor zowel BioNTech als Moderna en ook voor Janssen en AstraZeneca- Aanleiding o.a. verhoogde hartspierontstekingen – Frontnieuws

nieuwe-waarschuwingsbrief-voor-zowel-biontech-als-moderna-en-ook-voor-janssen-en-astrazeneca-aanleiding-oa.-verhoogde-hartspierontstekingen-–-frontnieuws

21-07-21 03:43:00,

Actualisering van de productkenmerken over COVID-19 vaccins – nieuwe contra-indicaties en bijwerkingen. Enerzijds informeren Biontech en Moderna over hartspierontsteking en hartzakjesontsteking als gevolg van mRNA-vaccinatie. Anderzijds wijzen Janssen en AstraZeneca op het capillair leksyndroom als nieuwe bijwerking en geven zij informatie over de zogeheten TTS, bericht corona-blog.net.

Nieuwe contra-indicatie en bijwerkingen in de productkenmerken

Rote-Hand brief: een informatiebrief die in Duitsland door farmaceutische bedrijven wordt gebruikt om beroepsbeoefenaren in de gezondheidszorg in te lichten over nieuw vastgestelde risico’s van geneesmiddelen, om partijen geneesmiddelen met gebreken terug te roepen of om andere belangrijke informatie mee te delen.

Via de Rode Hand brieven voeren de twee bedrijven de door het EMA gelaste veiligheidsmaatregelen uit. Biontech en Moderna laten in een gezamenlijke Rode Hand brief weten dat er ten minste een mogelijk verband bestaat tussen vaccinatie met een op mRNA gebaseerd COVID-19 vaccin en daaropvolgende myocarditis (ontsteking van de hartspier) of pericarditis (ontsteking van het hartzakje). Frontnieuws heeft hier en hier de eerste Rode Hand brieven besproken.

Achtergrond over de veiligheidsproblemen met de mRNA-vaccins van BioNTech/Pfizer en Moderna (het vaccin heet nu Spikevax):

“Het Risicobeoordelingscomité voor geneesmiddelenbewaking (PRAC) van het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA) heeft alle beschikbare gegevens geëvalueerd en is tot de conclusie gekomen dat er ten minste een mogelijk oorzakelijk verband kan bestaan tussen vaccinatie met COVID-19 mRNA-vaccins en myocarditis en pericarditis. PZ 19.07.2021”

De Pharmazeutische Zeitung schrijft:

“De beschikbare gegevens laten vermoeden dat het verloop van myocarditis en pericarditis na vaccinatie vergelijkbaar is met het verloop van myocarditis en pericarditis in het algemeen”, aldus de Rode Hand brief over Comirnaty® van Biontech en Spikevax® van Moderna, zoals het vaccin onlangs is genoemd.”

Waarschijnlijk de belangrijkste boodschap van de Rode Hand brief:

“Artsen en gezondheidswerkers moeten gevaccineerde personen adviseren medische hulp te zoeken in geval van

  • Pijn op de borst
  • Kortademigheid
  • Hartkloppingen

om onmiddellijk medisch advies en hulp te vragen. Op 31 mei 2021 hadden zich in de Europese Economische Ruimte 145 gevallen van myocarditis en 138 gevallen van pericarditis voorgedaan na Comirnaty-vaccinatie en 19 gevallen elk na Spikevax.”

Achtergrond over de veiligheidsproblemen met het vectorvaccin van Jannsen en Astra Zeneca:

“In dit geval werd het capillair leksyndroom als bijwerkingen in de productkenmerken,

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: