Zweedse artsen over Ivermectine: “Zou de pandemie voorgoed beëindigen” – Frontnieuws

zweedse-artsen-over-ivermectine:-“zou-de-pandemie-voorgoed-beeindigen”-–-frontnieuws

21-07-21 03:14:00, Now they’re planning the crime of the century. Well, what will it be? Read all about their schemes and adventuring. Yes, it’s well worth a fee © Supertramp – Crime of the Century Het goedkope en octrooivrije geneesmiddel Ivermectine zou de bestaande pandemie voorgoed beëindigen. Dat schrijven drie Zweedse artsen in Dagens Medicin, dat tegelijkertijd opmerkt dat het Zweedse Bureau voor Medische Producten het geneesmiddel achterhoudt voor Covid-patiënten, schrijft nyadagbladet.se.

Dit voorjaar is Ivermectine bij onafhankelijke onderzoekers en artsen steeds meer in de belangstelling gekomen als behandeling voor Covid-19-achtige ziekten. Nu hebben drie Zweedse artsen kritiek geuit op het feit dat het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA) en het Zweeds Bureau voor Medische Producten (Läkemedelsverket) het gebruik ervan hebben ontraden en hebben ze opgeroepen tot goedkeuring van het geneesmiddel voor gebruik in de gezondheidszorg.

“In onze ogen zou Ivermectine het ding kunnen zijn dat de pandemie beëindigt,” schrijven de artsen Magnus Burling, Hans Zingmark en Sture Blomberg in een opiniestuk in Dagens Medicin.

Ze wijzen op maar liefst 102 onderzoeken die tot op heden bestaan ​​over het effect van Ivermectine op covid-19, waarbij 64 van deze onderzoeken de behandeling met Ivermectine vergelijken met een controlegroep en 62 peer-reviewed zijn. De doeltreffendheid van het geneesmiddel is goed gedocumenteerd, zo merken ze het op, met in totaal 585 onderzoekers en 22.425 patiënten die aan de studies hebben deelgenomen.

De conclusie is dat de studies een significante en effectieve verbetering aantonen bij Covid-patiënten die het geneesmiddel kregen, wat onder meer de Tsjechische en Slowaakse geneesmiddelenagentschappen ertoe heeft aangezet het gebruik van Ivermectine goed te keuren. Het Zweedse bureau voor Medische Producten raadt echter nog steeds af Covid-19 met Ivermectine te behandelen.

“Toen wij het Bureau voor Medische Producten benaderden met een vraag over Ivermectine voor Covid-19, verwezen zij ons naar hun Europese tegenhanger, het EMA, dat behandeling met Ivermectine afraadde,” aldus de artsen.

Ivermectine is een bekend geneesmiddel tegen parasieten dat is goedgekeurd door de Wereldgezondheidsorganisatie, het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA) en zijn Amerikaanse tegenhanger, de FDA. Het geneesmiddel werd al in de jaren zeventig ontdekt en de makers ervan kregen later in 2015 de Nobelprijs voor geneeskunde voor hun ontdekking. Ivermectine wordt op grote schaal gebruikt in lage- en middeninkomenslanden om worminfecties te behandelen.

Het middel is goedkoop (10 tot 20 euro per behandeling) en staat ook op de WHO-lijst van essentiële geneesmiddelen.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: