Bill Gates en zijn project om de vaccinatiegeschiedenis onder de huid van patiënten op te slaan – Frontnieuws

bill-gates-en-zijn-project-om-de-vaccinatiegeschiedenis-onder-de-huid-van-patienten-op-te-slaan-–-frontnieuws

22-07-21 10:44:00,

In december 2019 werd bekend dat de Bill and Melinda Gates Foundation financiering heeft verstrekt voor een project dat tot doel heeft de vaccinatiegeschiedenis van een persoon op te slaan in een voor het blote oog onzichtbaar kleurstofpatroon dat onder de huid wordt toegediend.

Deze “gespecialiseerde kleurstof” die samen met een vaccin zou worden toegediend, zou het mogelijk maken de volledige vaccinatiegeschiedenis van een persoon “in de patiënt” op te slaan, zonder dat een paspoort of ander document nodig is.

De onderzoekers suggereren dat deze nieuwe injectiemethode vooral zou dienen om ontwikkelingslanden te helpen, waar traditionele medische dossiers zeldzaam of onbestaand zijn.

In het nieuwe “Covid”-tijdperk, waarin de meeste regeringen spreken over het uitoefenen van een grotere controle op de vaccinatie van de bevolking, krijgt dit project van het Massachusetts Institute of Technology (MIT) – dat grotendeels wordt gefinancierd door Gates – echter een nieuwe betekenis, aldus westernjournal.com.

“Opslag van medische dossiers, toegang en controle is een belangrijk onderwerp met vele mogelijke benaderingen,” zegt Mark Prausnitz, voorzitter van chemische en biomoleculaire engineering aan Georgia Tech, die niet bij het onderzoek betrokken was.

“Deze studie presenteert een nieuwe aanpak waarbij de patiënt zijn medische geschiedenis in de huid opslaat en op een minimaal invasieve en elegante manier controleert,” voegt hij eraan toe.

Robert Langer, een onderzoeker van het MIT-project, zegt: “Het is mogelijk dat deze ‘onzichtbare’ benadering op een dag nieuwe mogelijkheden kan creëren voor gegevensopslag, biosensoren en vaccintoepassingen die de manier waarop gezondheidszorg wordt verleend kunnen verbeteren, met name in de ontwikkelingslanden.”

Screenshot met de sponsors van het project, waarvan de belangrijkste sponsor de Bill & Melinda Gates Foundation is (MIT.edu)

Methodologie

De kleurstof maakt gebruik van nanokristallen die bekend staan als quantum dots. De stippen stralen een licht sub-infrarood licht uit dat een bepaald type smartphone kan lezen.

Het materiaal wordt niet geïnjecteerd met een injectiespuit, maar gebruikt een patch met micronaaldjes van 1,5 millimeter lang, die oplossen wanneer de kleurstof in de huid wordt toegediend.

Tests met menselijke kadaverhuid toonden aan dat smartphonecamera’s kwantumpuntpatronen konden detecteren na maximaal vijf jaar gesimuleerde blootstelling aan de zon,

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: