“Fit for 55”: De EU Green Deal en de industriële ineenstorting van Europa – Frontnieuws

“fit-for-55”:-de-eu-green-deal-en-de-industriele-ineenstorting-van-europa-–-frontnieuws

22-07-21 09:14:00,

Een van de zeldzame eerlijke uitspraken van Bill Gates was zijn opmerking begin 2021 dat als je denkt dat Covid-maatregelen slecht zijn, wacht dan maar tot de maatregelen voor de opwarming van de aarde, schrijft F. William Engdahl.

De Europese Unie is bezig om top-down de meest draconische maatregelen tot nu toe op te leggen, die de moderne industrie in het gezicht van de 27 staten van de Europese Unie effectief zullen vernietigen. Onder welluidende namen als “Fit for 55” en “European Green Deal” worden in Brussel door ongekozen technocraten maatregelen afgerond die de ergste industriële werkloosheid en economische ineenstorting zullen veroorzaken sinds de crisis van de jaren dertig van de vorige eeuw.

Industrieën zoals auto’s of vervoer, energieopwekking en staal liggen op het hakblok, allemaal voor een onbewezen hypothese genaamd door de mens veroorzaakte opwarming van de aarde. Terwijl de meeste EU-burgers werden afgeleid door eindeloze restricties in verband met een griepachtige pandemie, Covid-19 genaamd, hebben de technocraten in de EU-Commissie in Brussel een programma voorbereid van geplande desintegratie van de industriële economie van de EU. Het handige van een ongekozen supranationale groep ver weg in Brussel of Straatsburg is dat ze geen verantwoording hoeven af te leggen aan echte kiezers. Men heeft er zelfs een naam voor: Democratic Deficit. Als de maatregelen waaraan de EU-Commissie onder leiding van de Duitse president Ursula von der Leyen en de Nederlandse technocraat Frans Timmermans, vicepresident voor Global Warming, de laatste hand zal leggen, worden uitgevoerd, is hier een aanwijzing van wat er zal gebeuren.

“Fit for 55”

Op 14 juli presenteerde de EU-Commissie haar “Fit for 55” groene agenda. Hoewel de titel meer klinkt als een reclame voor een gezondheidsstudio voor 50 plussers, zal het het meest draconische en destructieve de-industrialisatie programma zijn dat ooit buiten een oorlog is opgelegd.

Fit for 55 zal het centrale kader vormen van nieuwe wetten en regels uit Brussel om de CO2-uitstoot drastisch te verminderen, met behulp van regelingen zoals koolstofheffingen, emissieplafonds en “cap and trade“-regelingen.

In april 2021 kondigde de Europese Commissie een nieuwe EU-klimaatdoelstelling aan: de uitstoot moet in 2030 met 55 procent zijn verminderd ten opzichte van 1990, een stijging ten opzichte van de eerder overeengekomen 40 procent.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: