MIT studie: Vaccinweigeraars zijn geen complotdenkers, maar weloverwogen en goed geïnformeerd – Xandernieuws

mit-studie:-vaccinweigeraars-zijn-geen-complotdenkers,-maar-weloverwogen-en-goed-geinformeerd-–-xandernieuws

22-07-21 04:30:00,

De echte wappies lopen blind achter de vaccinatie agenda aan (X.).

—————————————————————————————————————————————–

‘Ernstigste fenomeen is de aanhoudende bizarre behandeling van kinderen’ – ‘Scepsis niet gebaseerd op complotdenken, maar op logische risk-benefit berekening’

—————————————————————————————————————————————–

Mensen die zich niet willen laten inenten met Covid-19 gentherapie injecties zijn volgens de systeempolitiek en mainstream media domme ‘wappies’ en complotdenkers. Een team researchers van het wereldwijd gerenommeerde MIT constateerde na uitgebreid onderzoek echter dat juist het omgekeerde het geval is; vaccinsceptici en – weigeraars zijn meestal géén complotdenkers, maar gebruiken weloverwogen, rationele en geïnformeerde argumenten. Juist de onlogische, misleidende en regelmatig leugenachtige informatie van overheden en media zorgt er in combinatie met het onderdrukken van alle tegengeluiden voor dat het wantrouwen tegen de injecties alleen maar toeneemt.

Vaccinscepsis wordt als ‘een groot probleem’ gezien (terwijl dat in mijn ogen nu juist een volkomen rationeel en noodzakelijk teken van zelfbehoud, zelfbeschikking en logisch redeneren is). In de VS is minder dan de helft van de bevolking volledig gevaccineerd. In Nederland zijn volgens de statistieken nu bijna 12 miljoen mensen ingeënt, waarvan 7,9 miljoen volledig.

(Of deze geschatte cijfers kloppen wagen wij te betwijfelen. Volgens onze bronnen wordt niet het letterlijke aantal verstrekte injecties geteld, maar het aantal aangeleverde sets dat wordt opengemaakt. Stel dat zo’n set 10 ‘vaccins’ bevat, dan kunnen die alle 10 worden opgebruikt, maar ook 6 of slechts 2, waarna de rest wordt weggegooid als er die dag niemand meer (op tijd) komt opdagen. Desondanks zou dan toch een getal van 10 in de statistieken komen.)

Sceptici juist zeer goed geïnformeerd en wetenschappelijk geletterd

Plannen om vaccinaties af te dwingen (door discriminatie en uitsluiting van ongevaccineerden) of zelfs te verplichten, dragen alleen maar bij aan het wantrouwen. De belangrijkste oorzaak van dat wantrouwen is echter niet onwetendheid of complottheorieën, zo werd in de MIT studie geconcludeerd. Integendeel, de meeste vaccinweigeraars zijn juist goed geïnformeerd, hebben vaak meer wetenschappelijke kennis, en nemen een weloverwogen besluit.

‘Voorstanders van het vaccin kunnen of willen niet begrijpen hoe vaccinsceptici denken, of zelfs maar toegeven dat sceptici überhaupt nadenken. Hun pogingen om op scepticisme te reageren of het te begrijpen worden vergiftigd door neerbuigendheid, waardoor scepticisme juist wordt versterkt,’ is aldus het commentaar van Michael Brendan Dougherty in de National Review.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: