Berlijn demo Querdenken verboden – EnerzijdsAnderzijds

berlijn-demo-querdenken-verboden-–-enerzijdsanderzijds

31-07-21 05:09:00,

Landelijke demonstratie in Berlijn op 01.08.2021 verboden.
Beroep bij het Hoger Administratief Gerechtshof Stuttgart, 31.07.2021
PERSBERICHT VAN DE ORGANISATOREN

Hoewel op 24.07.2021 in Berlijn 80.000 deelnemers demonstreerden vreedzaam maar zonder afstand en mondmaskers, werd het verbod op onze demonstratie voor vrede, vrijheid en vrede en grondrechten bevestigd door de Verwaltungsgericht (administratieve rechtbank).
In dit persbericht informeren wij u over de verdere plannen voor de demonstratie.

De administratieve rechtbank van Berlijn verwees met geen woord naar het uitgewerkte en uitgebreide veiligheidsconcept, dat het mogelijk zou hebben gemaakt om voldoende afstand voor elke deelnemer te garanderen.

  1. de Straße des 17. Juni zal volledig worden uitgerust met geluidstechnologie (in totaal 28 geluidstorens);
  2. er zullen ook verschillende videoschermen worden opgesteld;
  3. de totale kosten voor de technologie bedragen 125.000 EUR;
  4. Bovendien is de Straße des 17. Juni in totaal in 21 kwadranten verdeeld die individueel zullen worden beheerd door stewards en de-escalatie teams.

    Momenteel heeft het Oberverwaltungsgericht Berlin Brandenburg een klaagschrift ontvangen waarover naar verwachting vanavond een besluit wordt genomen. Wij hebben besloten dat, indien het verbod in stand blijft, wij niet in beroep gaan bij het Verfassungsgericht (Grondwettelijk Hof).

Onze ervaring met vorige demonstraties heeft geleerd dat de uitvoerende macht (politie en overheid) niet wacht op het besluit van de rechterlijke macht (met inbegrip van het constitutionele hof), maar in plaats daarvan handelen met grote hardheid en direct geweld tegen aankomende en wachtende en wachtende deelnemers uitoefent. Nu hebben we weer waterkanonnen, gevangenentransporten en ruitersquadrons in Berlijn gezien. Bovendien is de heel Tiergarten (demonstratieterrein) omheind, zodat de vreedzame deelnemers van de demonstratie in een soort kooi zitten. We hadden in het samenwerkingsgesprek al op de situatie in Duisburg/Loveparade gewezen.
Vanmorgen werd een deel van de apparatuur door de Berlijnse politie in beslag genomen.
Aankomende bussen zullen worden tegengehouden en op identificatie worden onderzocht, en degenen die aankomen zullen tot morgen 23:59 uur worden weggestuurd.

Sinds april 2020 organiseert Querdenken-711 vreedzame demonstraties tegen de inperking van de grondrechten door de decreten van het Corona-regime. Wij staan voor vreedzaamheid, voor vrijheid en
fundamentele rechten en nemen verantwoordelijkheid voor de mensen die aan onze demonstraties deelnemen.

 » Lees verder