Demo Berlijn mag niet vreedzaam zijn

demo-berlijn-mag-niet-vreedzaam-zijn

01-08-21 09:44:00, Bericht Volkskrant die weer een totaal verkeerd beeld schetst

Een commentaar

Het lijkt niet te mogen, een vreedzame demonstratie voor herstel van alle grondrechten. De demonstratie die voor vandaag door de Querdenken-beweging (voor de MSM ook al antisemitisch) in Berlijn was aangekondigd werd op het laatste moment door de rechter verboden. De rechter kon geen overtuigende rechtsgrond vinden en kwam voor zijn motivering niet verder dan dat ‘de Querdenkers’ mensen aantrekt die (in de openlucht) geen masker dragen. Maar nog bedenkelijker is de tweede motivatie: de demonstratie is tegen het regeringsbeleid gericht. En daar zijn klaarblijkelijk demonstraties en het recht op demonstreren niet voor bedoeld.

Dat vorige week bijna 70.000 gay en lesbiennes in het kader de Christopher Street Day feestvierend door de stad trokken, deerde niemand. Dicht opeengepakt, de meesten zonder mondmasker. De Coronawetten zijn er klaarblijkelijk alleen voor demonstraties die kritiek uiten op de regering. De rechtspraak dekt inmiddels deze ongerijmdheid. En uiteraard berichtten de media ook heel positief over deze

Christopher Street Day.

De vermoedelijk honderdduizenden demonstranten waren natuurlijk zaterdagavond al in de stad toen de uitspraak van de rechtbank tegen 23.00 uur kwam. De organisatoren moesten iets doen om frustratie bij de demonstranten, die soms vele honderden kilometers hadden gereisd, te voorkomen.

Via de alternatieve online platforms werd opgeroepen om naar het Olympiastadium te komen. Uiteindelijk zou daar een grote stoet demonstranten vertrekken. Ook op andere locaties startten optochten. Door steeds door de politie opgezette wegblokkades weken de optochten steeds weer naar andere routes uit. Het werd een kat-en-muisspel. Een ook voor de politie een onoverzichtelijke situatie die voorkomen had kunnen worden als de demonstratie op de Straße des 17. Juni was toegestaan. Dan had iedereen op één plek gestaan, kon een programma de demonstranten daar ook houden en hadden de organisatoren direct contact met de demonstranten. Het had dan ook een rustige dag voor al die mannen en vrouwen van het Berlijnse korps kunnen worden.

Demonstranten aangekomen bij de Siegersäule waar de demo door de politie werd ontbonden. (Bron: RT-Deutsch)

Wij hebben de demo’s vrijwel de gehele tijd via diverse livestreams kunnen volgen. Het publiek was gemengd en zeer ontspannen. Wel ontstonden bij de wegversperringen felle discussies tussen demonstranten waarbij de laatsten de agenten herinnerden aan de grondrechten.

 » Lees verder