Amerikaans senator roept op tot verzet

amerikaans-senator-roept-op-tot-verzet

10-08-21 07:01:00, Senator (Republikein) Rand Paul (video-still)

Het komt niet vaak voor dat een senator uit de Amerikaanse Senaat oproept tot verzet. Zijn naam is Rand Paul en zit namens de staat Kentucky in Washington.
In een persoonlijke video-boodschap hekelt hij de aankondiging van nieuwe maatregelen in de herfst.

Paul: ‘Het is tijd voor ons om ons te verzetten. Ze kunnen ons niet allemaal arresteren. Ze kunnen niet al de kinderen van school weghouden. Ze kunnen niet alle overheidsgebouwen sluiten al ken ik wel een lijst van gebouwen die ze zouden willen sluiten. We hoeven niet de wetten, de lock downs, en schadelijke maatregelen van deze zielige tirannen en bureaucraten, we kunnen gewoon nee zeggen. Niet weer.’

Hij richt zich verder tot Nancy Pelosi (voorzitter van het Huis van Afgevaardigden): ‘U zult mij of iemand van mijn staf arresteren of weerhouden aan het werk te gaan: wij hebben of Covid gehad, zijn gevaccineerd of hebben een vaccin aangeboden gekregen.’

Ook is Paul wars van de mogelijk komende verplichting voor een vaccinatie-paspoort: ‘Ik laat geen vaccinatie-paspoort zien, we gaan geen masker dragen of gedwongen worden tot willekeurige screening en testen.’

Ook president Biden wordt door Paul aangesproken: ‘President Biden, wij zullen niet de opdrachten accepteren van uw ambtenaren of uw plannen voor een nieuwe lock down.’

Over het Amerikaanse RIVM, de CDC: ‘Niemand moet de anti-wetenschappelijke maatregel tot het dragen van een masker opvolgen.’

Verder dreigt Paul nieuwe wetgeving te blokkeren als de ‘Washington’ weer overheidsorganisaties sluit. Open de scholen en zonder kinderen te dwingen weer maskers te dragen. Tegen de lokale overheden en vakbonden: ‘Er is geen enkele reden om kinderen weer schade toe te voegen. Kinderen lopen niet meer risico door Covid als door een seizoensgriep.

Paul steekt niet onder stoelen of banken dat hij de maatregelen zat is: ‘Klink ik alsof ik hier klaar mee ben? Dat komt omdat ik het ook zat ben.’

‘Ik ben geen carrière-politicus. Ik heb 34 jaar geneeskunde beoefend. Ik ben afgestudeerd aan de Duke University School of Medicine, heb op de eerste hulp gewerkt, immunologie en virologie gestudeerd en besloot oogchirurg te worden.’

Hij sluit af met zijn ervaringen op straat waar hij veel positieve reacties krijgt op zijn standpunten en daarvoor vaak wordt bedankt.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: