Wie zit er eigenlijk achter?

wie-zit-er-eigenlijk-achter?

18-08-21 08:06:00, 0 Preview artikelen 18 augustus 2021 Wie zit er eigenlijk achter?

Karel van Wolferen

We waren er al voor gewaarschuwd. Na de grote volksgezondheidcrisis veroorzaakt door het dodelijke virus zou een klimaatcrisis volgen zoals we nog niet eerder hadden meegemaakt. Aankondigingen daarvan kwam men al vaak tegen toen in de lente van vorig jaar de leugen over de pandemie nog bezig was vat te krijgen op de wereldbevolking. Mochten we misschien denken dat het covid-19-gevaar voor onze lichamen al het ergste was dat we zouden meemaken, dan lag er voor later nog een grotere schrikop de loer met de bewustwording van het gevaar dat de planeet bedreigde. In het nieuwe tijdsgewricht waarin ons universum was gearriveerd zou toch immers niets meer hetzelfde kunnen blijven. Eerst moest de gezondheid veilig worden gesteld met ‘het vaccin’, maar daarna zou dan echt de planeet aan  de beurt zijn. Onze overheden waren daar intussen echter wel al mee bezig geweest, en nu heeft de EU voorstellen gereed voor een EU Green Deal in de portefeuille van Frans Timmermans, die, zo zegt hij, de mensheid nog een halve kans geven om nog een toekomst te beleven. W

at meteen opvalt is dat wat met de covid-19-lockdowns was begonnen, met de komende beperkingen van de Green Deal zonder merkbare schroom keihard verder wordt doorgezet. Ons leven zal er ongetwijfeld nog verder mee worden ontwricht. Ook opvallend is de fenomenale financiële zuigkracht die vrijkomt en zorgt voor een opwaartse migratie van bezit van gewone burgers naar machtige multimiljardairs. De beroemdsten onder hen, met vermogens van rond de honderd miljard dollar, konden daar dankzij de lockdowns nog eens dertig of meer miljard bij optellen. En zo zal ook een behoorlijk deel van de biljoenen gemoeid met Green Dealinvesteringen onvermijdelijk gaan verdwijnen naar de vermogens van diezelfde figuren en van nog meer multimiljardairs die erbij zijn gekomen in een nieuw laagje van een spookachtige klasse.

Een gigantische opwaartse verplaatsing van welvaart naar die van de nog altijd vrij schimmige wereldelite is wat ’s werelds financiële oppermeesters ook nastreven. Zij beheren de centrale banken, de Bank of International Settlements (BIS) in Basel, en de kolossale investeringsmaatschappijen die elkaar bezitten. Zij lijken op het punt te staan ons aan iets te onderwerpen dat samenvalt met de door het WHO en de farmareuzen gefabriceerde crisis zowel als met de biljoenen kostende ‘groene maatregelen’ om de menselijke uitstoot van CO2 tot bijna nul te reduceren.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: