Ontmoet ‘Aadhaar’.

ontmoet-‘aadhaar’.

20-08-21 06:05:00,

Weinigen zullen kennisgemaakt hebben met Kerala Aadhaar. Het is niet de naam van filmster of bekende Nederlander. In India weten honderden miljoenen mensen inmiddels wat Aadhaar betekent.
Met de datahonger van overheden en de mondiale ambities van Microsoft-oprichter Bill Gates misschien goed om Aadhaar even voor te stellen voordat het systeem, ongetwijfeld onder andere naam, in Europa opduikt.

Dit artikel is eerder gepubliceerd op 11 september 2020.

India als datalaboratorium

Het zal niet lang meer duren of India streeft China als land met de grootste bevolking voorbij. Dat stelt het land voor veel uitdagingen. De infrastructuur is in veel delen van het land slecht ontwikkeld, en de organisatie als samenleving verre van ideaal.
Het zal de Indiase regering in de eerste jaren van het nieuwe millennium als muziek in de oren hebben geklonken hebben toen de topvertegenwoordiger van Microsoft Bill Gates zelf met een oplossing kwam voor een overheid dit het zicht op zijn 1,4 miljard burgers wil vergroten.

India is vaker onderworpen geweest aan experimenten van Bill Gates. Zo liep een een vaccinatieprogramma, mede onder regie van UNICEF uit op te veel kinderen met ernstige bijwerkingen. Een vaccinatieprogramma in 2016 leidde tot honderden kinderen met verlammingsverschijnselen.
Er is bewijs uit 2017 dat de oraal ingebrachte vaccinatie tegen polio door Gates gesteund verantwoordelijk was voor de meerderheid van nieuwe polio-gevallen en in een onderzoek uit 2018 werd vastgesteld dat 80% van die gevallen terug te voeren was op die bewuste vaccinatie.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: