De gevaren van een kernoorlog: “Stabiliteit in de wereld” vereist de herinvoering van het Verdrag inzake nucleaire intermediaire strijdkrachten (INF), met inbegrip van China

de-gevaren-van-een-kernoorlog:-“stabiliteit-in-de-wereld”-vereist-de-herinvoering-van-het-verdrag-inzake-nucleaire-intermediaire-strijdkrachten-(inf),-met-inbegrip-van-china

27-08-21 02: 53: 00,

Door Paul Antonopoulos: Hij is een onafhankelijk geopolitiek analist.

Twee jaar nadat de Verenigde Staten zich in 2019 uit het Intermediate-Range Nuclear Forces (INF) Treaty (INF) terugtrokken, zijn sommige gevolgen vandaag nog voelbaar. De unilaterale terugtrekking van Washington heeft de wereldwijde strategische stabiliteit op het gebied van nucleaire veiligheid in gevaar gebracht. Het INF-verdrag was een hoeksteen in de betrekkingen tussen Washington en Moskou, omdat het een effectief wapenbeheersingsverdrag was dat de spanningen tussen de twee grootmachten hielp verminderen, vooral omdat de Amerikanen in Europa wapens hadden geïnstalleerd die Moskou in minder dan acht minuten konden bereiken.

De voormalige Amerikaanse president Donald Trump probeerde de terugtrekking uit het INF-verdrag te rechtvaardigen met vermeende schendingen van het verdrag door Moskou. Toen dit echter snel werd weerlegd, vooral omdat Washington geen bewijs voor zijn beweringen kon leveren, veranderde het verhaal en kwam de waarheid aan het licht: de terugtrekking van de VS was om

” Lees verder

%d bloggers liken dit: