De oorlog in Afghanistan: de echte “misdaad van de eeuw” achter de opioïdencrisis

de-oorlog-in-afghanistan:-de-echte-“misdaad-van-de-eeuw”-achter-de-opioidencrisis

27-08-21 12: 52: 00,

off-guardian.org

“Waar het Amerikaanse interventionisme ook heengaat, de drugsmarkt lijkt te volgen.”

Off Guardian editor’s note: Dit artikel is geschreven voordat de Taliban Kabul overnamen en naar ons gestuurd.

In mei heeft het televisienetwerk HBO een nieuwe tweedelige documentaire uitgezonden, genaamd “The Crime of the Century“, waarin de aanhoudende opioïdenepidemie in Amerika wordt onderzocht. In de eerste aflevering werd een overzicht gegeven van de rol van de farmaceutische industrie in de crisis, met name die van het geneesmiddelenbedrijf “Purdue Pharma” van de familie Sackler en de dodelijke voorgeschreven pijnstiller “OxyContin”.

In het eerste deel werd ook grondig onderzoek gedaan naar de medeplichtigheid van de “Food and Drug Administration” (FDA) in de misleidende marketing door het farmaceutisch bedrijf om goedkeuring van de Amerikaanse regering te krijgen voor “Oxycodone” ondanks het hoge risico op misbruik en verslaving, en ook hoe de farmaceutische lobby wetgevers in Washington omkocht. De tweede helft van de serie brengt de huidige toename in het gebruik van nog sterkere synthetische opioïden zoals “fentanyl” in kaart.

” Lees verder

%d bloggers liken dit: