“Explosieve” studie concludeert dat natuurlijke immuniteit superieur is aan vaccinatie

“explosieve”-studie-concludeert-dat-natuurlijke-immuniteit-superieur-is-aan-vaccinatie

27-08-21 12:23:00,

Een belangrijke studie van Israëlische onderzoekers naar natuurlijke immuniteit heeft uitgewezen dat immuniteit die wordt verworven via infectie met Covid-19 superieur is aan immuniteit door het Pfizer-vaccin, bericht Unherd.com.

Onderzoekers van Maccabi Healthcare en de Universiteit van Tel Aviv vergeleken de resultaten van meer dan 76.000 Israëli’s in drie groepen: de dubbel gevaccineerden (met het Pfizer-vaccin), de eerder geïnfecteerden maar niet gevaccineerden, en de eerder geïnfecteerden met slechts één enkele vaccinatiedosis.

Zij ontdekten dat volledig gevaccineerde maar niet-geïnfecteerde mensen aanzienlijk meer kans hadden op een “doorbraak”-infectie met Covid dan mensen die eerder waren geïnfecteerd en van de ziekte waren hersteld.

“Deze studie toont aan dat natuurlijke immuniteit een langduriger en sterkere bescherming biedt tegen infectie, symptomatische ziekte en ziekenhuisopname veroorzaakt door de Deltavariant,” concluderen de auteurs.

De studie is in dit stadium alleen als voorpublicatie gepubliceerd en is niet aan peer review onderworpen. Critici, waaronder de Britse immunoloog Andrew Croxford, hebben gewezen op mogelijke beperkingen, maar de studie is door infectieziektedeskundige professor Francois Balloux beschreven als een “explosieve”-ontwikkeling.

Als de bevindingen worden bevestigd, zullen de implicaties voor het wereldwijde Covid-beleid ingrijpend zijn.

Het belang van vaccinatie voor kwetsbaardere groepen in de samenleving zou er niet door worden ondermijnd. Het zou echter het pleidooi voor het vaccineren van kinderen verzwakken, ondanks het feit dat het programma vandaag in het VK is bevestigd, aangezien zij (en de mensen om hen heen) in de toekomst een superieure bescherming tegen het oplopen van de ziekte zouden krijgen. En het zou een fundamentele uitdaging vormen voor de bijzondere nadruk op vaccinatiepaspoorten voor reizen en grote evenementen, als ongevaccineerde mensen die al Covid hebben gehad in feite een kleiner risico vormen.

“Voor wetenschappers is het misschien “explosief”, maar degenen onder ons met meer dan drie hersencellen vertellen hen dit al 18 maanden. Mensen hebben niet voor niets een immuunsysteem en dit is de reden,” schrijft een reageerder op Unherd.

Copyright © 2021 door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven. COVID-19 VACCIN DOSSIER

Macron verandert Frankrijk in een openluchtgevangenis – Nergens meer heen zonder vaccinatiekaart – Gele Hesjes staan weer op

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: