Japan haalt 1,6 miljoen Moderna-doses terug na meldingen over ‘vreemde materie’ die reageert op magneet

japan-haalt-1,6-miljoen-moderna-doses-terug-na-meldingen-over-‘vreemde-materie’-die-reageert-op-magneet

27-08-21 12:30:00,

Homepagina » Buitenland » Japan haalt 1,6 miljoen Moderna-doses terug na meldingen over ‘vreemde materie’ die reageert op magneet

Foto: Moderna-vaccin (Presidencia de Guatemala CC0)

in Buitenland 27 augustus 2021 14:30

Vaccins van Moderna in Japan lijken te zijn vervuild met metaalpoeder. De Japanse omroep NHK meldt op basis van bronnen binnen het ministerie van Volksgezondheid dat een fijnstof in de vervuilde vaccins reageert op een magneet.

“Het is een stof die reageert op magneten,” zei een overheidsfunctionaris. “Het zou metaal kunnen zijn.”

Ook onderzoek in Europa

Donderdag liet Japan 1,63 miljoen doses Moderna-vaccins terughalen na meldingen over vervuilingen met een ‘vreemde materie’. De farmaceut heeft een onderzoek ingesteld en zegt dat de materie ‘geen invloed heeft’ op de veiligheid en effectiviteit van het vaccin.

Ook het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA) gaat meldingen van verontreinigde Moderna-vaccins onderzoeken. Het EMA wil achterhalen of de vervuilde doses ook in Europa terecht zijn gekomen.

Vreemde filmpjes

De eerste meldingen kwamen ongeveer een week geleden binnen bij Takeda, de Moderna-distributeur in Japan. Sinds de uitrol van het coronavaccin zijn in Japan meer dan 10 miljoen doses toegediend.

Zou dit iets te maken kunnen hebben met de vreemde filmpjes die het afgelopen jaar het internet overgingen waarin magneten aan de arm van gevaccineerden blijven kleven?

[The Epoch Times,

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: