Amerikaanse rechter ontneemt moeder ouderlijke rechten vanwege vaccinatiestatus

amerikaanse-rechter-ontneemt-moeder-ouderlijke-rechten-vanwege-vaccinatiestatus

28-08-21 03:26:00,

In wat volgens alle betrokken partijen een zeer ongebruikelijke en misschien wel ongekende stap is, heeft een rechter in het Daley Center van Chicago Rebecca Firlit de voogdij ontnomen omdat ze weigert een vaccinatieprik te nemen.

“Ik mis mijn zoon meer dan wat dan ook. Het is heel moeilijk geweest. Ik heb hem sinds 10 augustus niet meer gezien”, vertelt Firlit aan FOX 32 News.

Dat was de dag dat Firlit samen met haar ex-man via Zoom in de rechtbank verscheen voor een kinderalimentatiezitting waarbij hun 11-jarige zoon betrokken was. De twee zijn al zeven jaar gescheiden en delen de voogdij en ouderschap.

Ze zegt dat rechter James Shapiro van Cook County haar plotseling vroeg of ze was ingeënt. Firlit vertelde Shapiro dat ze dat niet had gedaan omdat ze in het verleden slechte reacties op vaccins heeft gehad.

Shapiro beval daarop dat Firlit alle ouderlijke tijd met haar zoon werd ontnomen totdat ze zich liet vaccineren.

De afgelopen twee weken heeft Firlit met haar zoon kunnen praten via de telefoon en videogesprekken, maar ze heeft hem niet persoonlijk gezien.

“Ik denk dat het verkeerd is. Ik denk dat het families verdeelt. En ik denk dat het niet in het belang van mijn zoon is om bij zijn moeder weg te zijn,” zegt Firlit.

Firlit gaat nu in beroep tegen het vonnis en zegt dat de rechter haar niet haar ouderlijke rechten mag ontnemen, alleen omdat ze niet gevaccineerd is.

“Het had niets te maken met waar we het over hadden. Hij legde zijn mening op mij. En nam mijn zoon van me af,” zegt Firlit.

Annette Fernholz, Firlit’s advocaat, zegt dat de rechter zijn autoriteit heeft overschreden.

“In dit geval heb je een rechter die, zonder dat er een zaak voor hem ligt met betrekking tot de ouderschapstijd met het kind, beslist ‘Oh, je bent niet ingeënt. Je krijgt je kind niet te zien totdat je bent ingeënt’. Dat gaat zijn jurisdictie te boven,” zegt Fernholz.

“Je moet begrijpen dat de vader deze zaak niet eens aan de rechter heeft voorgelegd. Dus het is de rechter die in zijn eentje beslist dat je je kind niet mag zien totdat je bent ingeënt,” voegt Fernholz eraan toe.

De advocate die de vader vertegenwoordigt,

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: