Analyse: De Taliban zijn nu militair beter uitgerust dan veel NAVO-landen

analyse:-de-taliban-zijn-nu-militair-beter-uitgerust-dan-veel-navo-landen

28-08-21 03: 23: 00,

Na de door de VS geleide NAVO staan de Afghaanse Taliban nu op de tweede plaats van de grootste en best uitgeruste terroristische organisaties ter wereld, zelfs met een eigen luchtmacht. Er wordt echter steeds meer betwijfeld of de term terroristische organisatie nog wel op zijn plaats is voor de Taliban.

Door Rainer Rupp.

In tegenstelling tot de VS en andere militaristen van de NAVO-staten, die ondanks de verpletterende nederlaag in Afghanistan hun imperialistische beleid van terreur in andere landen willen voortzetten, zijn er vooral de laatste weken en maanden overtuigende aanwijzingen dat de classificatie van de nieuwe Taliban als terroristische organisatie niet meer juist is. De nieuwe Taliban hebben immers niet alleen in de hoofdstad Kaboel de macht gegrepen, maar in het gehele land, zonder enig verzet van betekenis, noch van de kant van de gewapende organen van de VS/NAVO-marionetten, noch van de kant van de bevolking.

De Taliban-strijders hebben bewezen zeer gedisciplineerd te zijn. De massamoorden op minderheden of andersgelovigen waarop het Westen zich beroept, zijn tot dusver uitgebleven.

” Lees verder

%d bloggers liken dit: