‘Leider Canadese nazipartij’ heeft boodschap voor provincies die geen prikplicht willen invoeren

‘leider-canadese-nazipartij’-heeft-boodschap-voor-provincies-die-geen-prikplicht-willen-invoeren

28-08-21 12:00:00,

Homepagina » Buitenland » ‘Leider Canadese nazipartij’ heeft boodschap voor provincies die geen prikplicht willen invoeren

Foto: Justin Trudeau (Justin Trudeau CC BY 3.0)

in Buitenland 28 augustus 2021 14:00

De Canadese premier Justin Trudeau heeft een miljard dollar opzij gezet om provincies te helpen betalen voor vaccinpaspoorten.

Als jouw premier een vaccinatieplicht invoert voor toegang tot restaurants, sportscholen of andere niet-essentiële locaties en eist dat bezoekers bewijs tonen, betalen wij voor de ontwikkeling en uitrol van dat programma, zei hij tijdens een campagnebezoek in Ontario tegenover journalisten.

“Een vaccinatieplicht voor niet-essentiële winkels is een goed idee en houdt mensen veilig, stimuleert mensen het juiste te doen, houdt onze winkels open en helpt om de economie weer op te bouwen,” zei de Canadese premier.

Hij zei verder dat een topeconoom heeft gewaarschuwd dat provincies die geen vaccinatieplicht invoeren ‘minder banen genereren en minder snel herstellen’ dan provincies die dat wel doen.

Ondertussen in Canada… Trudeau uit een nauwelijks verhuld dreigement dat overbruggingskredieten ed moeilijker te verkrijgen zullen zijn in provincies die geen #vaccinatieplicht/#coronapas invoeren.pic.twitter.com/PtYgrWVboi

— Aster Berghe (@AsterBerghe) August 28, 2021

Regelrechte omkoperij

Er wordt met verbazing gereageerd op de uitspraken van premier Trudeau. “Hij praat alsof hij het heeft tegen kinderen van vier met een leerachterstand,” zegt FVD-voorman Thierry Baudet.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: