Column in De Stentor over ‘prikweigeraars’ wekt afschuw: ‘Gevaarlijke stemmingmakerij’

column-in-de-stentor-over-‘prikweigeraars’-wekt-afschuw:-‘gevaarlijke-stemmingmakerij’

29-08-21 12:00:00,

Homepagina » Binnenland » Column in De Stentor over ‘prikweigeraars’ wekt afschuw: ‘Gevaarlijke stemmingmakerij’

in Binnenland 29 augustus 2021 14:00

Freelance journalist Ruud Buurman heeft voor De Stentor een column geschreven met de prikkelende titel ‘Niet geprikt, maar ze willen wel naar festivals. Ja, sodemieter ’s effe een eind op!’

Hij schrijft onder andere: “Als je het niet wilt ‘omdat je niet weer wat erin zit’ en je eet in een snackbar rustig een frikandel of een bereklauw, moet je niet mekkeren.”

Buurman is daarnaast in de veronderstelling dat je corona niet meer kunt doorgeven als je geprikt bent. “Wij haalden die prik […] om weer in alle vrijheid bij de Albert Heijn te kunnen hoesten en dan vrolijk ‘Geen paniek, gevaccineerd!!’ te roepen.”

“Dat prikkie beschermt mij min of meer […] tegen de variantjes die de vaccinweigeraar over mij heen hoest,” zegt hij verder. Buurman vindt ook dat ongeprikten die op de IC belanden de IC-verpleegkundigen zelf maar moeten betalen.

Zo vol van haat en wrok

Op social media wordt met afschuw gereageerd op de column. “Dit mens… Voorstander van medische apartheid en medische dictatuur. En zo vol van haat en wrok naar mensen die zich niet willen laten vaccineren. Het is triest,” zegt gezondheidswetenschapper Yvonne Simons.

Luce twittert: “Dat De Stentor zo’n artikel plaatst! Onbegrijpelijk. Gevallen voor gevaarlijke stemmingmakerij.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: