Geen einde aan de onmenselijke oorlogspolitiek van de VS?

geen-einde-aan-de-onmenselijke-oorlogspolitiek-van-de-vs?

29-08-21 01: 45: 00,

Door Wolfgang Effenberger.

“Het door en door corrupte marionettenregime bestaande uit Amerikanen en Euro-Afghanen in een coalitie met volgzame krijgsheren heeft gecapituleerd” (1), zegt Matin Baraki, een Afghaan die in Duitsland woont. De politicoloog is gepromoveerd 1995 aan de Philipps-Universität Marburg en publiceert over het Midden-Oosten en Centraal-Azië.

Ter herinnering: slechts 27 dagen na de terroristische aanslag in New York heeft de regering van de VS in strijd met het internationaal recht de oorlog tegen Afghanistan geopend, hoewel tot op heden niet bewezen is dat een Afghaan bij de aanslag betrokken is geweest. De enige reden was dat de Taliban het vermeende meesterbrein van de aanslag, dat bij hen in asiel leefde, niet snel genoeg hebben uitgeleverd.

De VS hebben de Junbi-milities en hun dubieuze krijgsheer Rashid Dostum als oorlogspartners gebruikt. Met steun van de VS heroverde Dostum in november Mazar-e Sharif op de Taliban 2001 en nog diezelfde maand gaf Dostum opdracht tot een flagrante oorlogsmisdaad. Deze gebeurtenissen na de val van Kunduz,

” Lees verder

%d bloggers liken dit: