“Het is allemaal voor je eigen bestwil”

“het-is-allemaal-voor-je-eigen-bestwil”

29-08-21 04:14:00, © Leon Benjamin (CC BY-SA 2.0) Een van de meest irritante aspecten van de huidige maatregelen die zogenaamd in het leven zijn geroepen “tegen de pandemie” en waaraan we nu al bijna twee jaar worden onderworpen, is het aandringen dat alles wordt gedaan “voor ons eigen bestwil”, alsof regeringen en grote bedrijven strenge maar zorgzame ouders zijn, en wij slechts weerbarstige of ongehoorzame kinderen zijn die niet echt weten wat ze nodig hebben, schrijft TE Creus.

Het doet denken aan CS Lewis’ waarschuwing voor de meest onderdrukkende van alle tirannieën: “een tirannie die oprecht wordt uitgeoefend voor het welzijn van haar slachtoffers.”

Nu kan ik niet met zekerheid zeggen of de vaccins, de lockdowns, de reisbeperkingen en de mondkapjes werken of niet. Mijn gevoel zegt van niet, althans niet op de manier die ons wordt voorgehouden, maar daar gaat het niet om. De vraag is waarom wij worden behandeld als domme kinderen die niet gewoon kunnen kiezen, maar een “prikje” moeten nemen en dan “groene pasjes” moeten krijgen om te reizen of te werken of om welk etablissement dan ook binnen te gaan.

Blijkbaar zijn regeringen en grote bedrijven over de hele wereld bezorgd over onze “gezondheid”.

Maar is dat echt zo?

Net als monomanen, lijken ze zich alleen zorgen te maken over Covid.

Niet over de ongelooflijke hoeveelheid geestelijke gezondheidsproblemen en de alarmerende toename van zelfmoorden door tieners tijdens de verschillende “lockdowns”.

Niet over mensen, zoals mijn bejaarde buren, die hun familie (die in een ander land woont) al meer dan twee jaar niet meer konden zien en lijden onder eenzaamheid.

Niet voor de mensen die, bang om Covid op te lopen, niet naar het ziekenhuis gingen om andere aandoeningen te behandelen en stierven.

Niet voor de mensen die stierven of ziek werden door bijwerkingen van de vaccins.

Nee, het is alleen maar “Covid”. En zelfs dat lijkt niet hun grootste zorg te zijn. Zolang ze hun “vaccinpaspoorten” en hun “tracking apps” en hun “cashless society” krijgen, kan het ze niet echt schelen of je de ziekte krijgt of niet.

Wanneer is deze golf van valse bezorgdheid begonnen? Oké, overheden waren wellicht altijd al bezig met vervelende bemoeials te zijn – “Ik ben van de overheid en ik ben hier om te helpen” was een enge zin sinds wie weet hoe lang.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: