Ik leefde als “Scarface”! Nieuwe documenten en getuigenissen onthullen de gruwelijke kosten van de oorlog in Afghanistan

ik-leefde-als-“scarface”!-nieuwe-documenten-en-getuigenissen-onthullen-de-gruwelijke-kosten-van-de-oorlog-in-afghanistan

29-08-21 12: 36: 00,

Door Alan MacLeod: Hij is senior staff writer voor MintPress News. Na zijn promotie 2017 heeft hij twee boeken gepubliceerd, Bad News From Venezuela: Twenty Years of Fake News and Misreporting en Propaganda in the Information Age: Still Manufacturing Consent, alsmede een aantal academische artikelen. Hij heeft ook geschreven voor FAIR.org, The Guardian, Salon, The Grayzone, Jacobin Magazine en Common Dreams.

“Holy cow, I was living like Scarface… I was paying out at times between 300 and 400.000 dollars per week and $5 million per week. Alles in contanten.” Matthew Hoh, kapitein van het Amerikaanse marinierskorps en voormalig ambtenaar van het ministerie van Buitenlandse Zaken

WASHINGTON – Het conflict in Afghanistan lijkt voorbij te zijn – althans voor de Verenigde Staten. De Amerikanen geven hun nederlaag toe en trekken zich haastig en oneervol terug uit Kabul. De beelden van de terugtrekking doen treffend denken aan die van de val van Saigon 46 jaren eerder.

” Lees verder

%d bloggers liken dit: