Israël: Nu de “herhalingsvaccinatie” voor iedereen beschikbaar is, moet het “groene paspoort” worden ingetrokken van degenen die “slechts tweemaal” zijn gevaccineerd.

israel:-nu-de-“herhalingsvaccinatie”-voor-iedereen-beschikbaar-is,-moet-het-“groene-paspoort”-worden-ingetrokken-van-degenen-die-“slechts-tweemaal”-zijn-gevaccineerd.

29-08-21 07:03:00,

Aanvankelijk werd alleen toegang verleend aan volledig gevaccineerde mensen met een Groen Paspoort. Nu gaan de eerste stemmen op om te eisen dat het paspoort wordt ingetrokken van degenen die geen herhalingsvaccinatie willen. Wat volgt er na de derde vaccinatie?

Via Israelnationalnews.com :

Israël biedt alle leeftijdsgroepen boostervaccinaties aan en verkort de duur van het Groene Paspoort

Het ministerie van Volksgezondheid kondigt aan dat boostervaccinaties beschikbaar zullen zijn voor alle leeftijdsgroepen die in aanmerking komen voor de eerste twee vaccinaties. De geldigheidsduur van het Groene Paspoort zal worden verkort.

Het Israëlische ministerie van Volksgezondheid heeft zondagmiddag aangekondigd dat alle gevaccineerde Israëli’s een derde opkikker van het COVID-vaccin zullen kunnen krijgen.

Tijdens een persconferentie op zondag kondigde de directeur-generaal van het ministerie van Volksgezondheid, Nachman Ash, aan dat met onmiddellijke ingang de leeftijdsgrens voor de COVID-verhogingsvaccinaties zal worden opgeheven, waardoor iedereen ouder dan 12 jaar die de eerste twee doses van het vaccin heeft gekregen, een derde injectie kan krijgen.

De aankondiging komt enkele dagen nadat het ministerie van Volksgezondheid het programma voor herhalingsvaccinatie had uitgebreid tot alle gevaccineerde Israëli’s boven de 30 jaar.

Minister van Volksgezondheid Nitzan Horowitz (Meretz) zei op de persconferentie van zondag dat het nog te vroeg was om te zeggen of de lopende boostervaccinatiecampagne de laatste golf van de COVID-pandemie, de vierde in Israël sinds het begin van 2020, effectief tot staan had gebracht.

Naast de uitbreiding van het programma voor herhalingsvaccinatie hebben ambtenaren van het ministerie van Volksgezondheid zondag ook aangekondigd dat de geldigheid van groene identiteitskaarten die na een volledige vaccinatie worden afgegeven, voortaan beperkt zal zijn tot zes maanden na de tweede dosis.

Vorige week heeft minister van Binnenlandse Zaken Ayelet Shaked (Jamina) de regering opgeroepen groene paspoorten in te trekken voor Israëli’s die de herhalingsvaccinatie nog niet hebben gekregen.

“Ik ben van mening dat op het moment dat de derde dosis voor iedereen beschikbaar is, de groene pas moet worden afgenomen van iedereen die zich slechts twee keer heeft laten vaccineren.”

Verdere veranderingen in het vaccinatiebeleid die zondag werden aangekondigd, zijn onder meer de vermindering van de isolatie voor reizigers die terugkeren uit het buitenland van zeven dagen tot 24 uur, als zij drie doses van het vaccin hebben gekregen.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: