Joe Biden vernietigde “Gezamenlijke verklaring tussen de Islamitische Republiek Afghanistan en de VS om vrede in Afghanistan tot stand te brengen”

joe-biden-vernietigde-“gezamenlijke-verklaring-tussen-de-islamitische-republiek-afghanistan-en-de-vs-om-vrede-in-afghanistan-tot-stand-te-brengen”

29-08-21 05: 42: 00,

Een artikel van Eva Maria Griese

Donald Trump had persoonlijk met de Taliban gesproken en een akkoord bereikt. Eind februari werd in Doha een vredesplan ondertekend, waaraan de Taliban zich – na aanvankelijke machtsspelletjes – maandenlang hebben gehouden 18. Gedurende deze tijd is er geen enkele Amerikaanse soldaat gesneuveld. Joe Biden maakte van het vredesplan van Trump de grootste nederlaag voor de VS en een onvoorspelbare humanitaire en militaire crisis in de palm van zijn hand.

Taliban-leider Abdul Baradar juichte: “Ik zal een held zijn. Ik zal de geschiedenis ingaan als degene die de Amerikanen versloeg zonder ook maar één kogel af te vuren. Dit is de mooiste dag van mijn leven!”

Joe Biden draaide het vredesverdrag terug en liet de Taliban zelfs achter met de modernste oorlogstechnologie en een onpeilbare hoeveelheid tanks, vliegtuigen, helikopters en munitie.

Donald Trump zag pas op tv dat zijn toenmalige onderhandelingspartner nu leider van de Taliban was.

DJT: Ik wist het niet zeker,

” Lees verder

%d bloggers liken dit: