‘Kaag heeft er zo’n ontzettende puinhoop van gemaakt dat ze eigenlijk moet ophoepelen’

‘kaag-heeft-er-zo’n-ontzettende-puinhoop-van-gemaakt-dat-ze-eigenlijk-moet-ophoepelen’

29-08-21 07:50:00,

Homepagina » Mens en Dier » ‘Kaag heeft er zo’n ontzettende puinhoop van gemaakt dat ze eigenlijk moet ophoepelen’

in Mens en Dier 29 augustus 2021 21:50

Minister Sigrid Kaag van Buitenlandse Zaken zei vrijdag dat ze nog niet kan zeggen hoeveel mensen die Nederland had willen evacueren zijn achtergebleven in Afghanistan.

Of Nederland eerder had moeten beginnen en het achterlaten van mensen daarmee vermijdbaar was geweest, vindt Kaag een vraag voor later. “Ik denk dat we een hele goede evaluatie gaan uitvoeren. Uiteraard zullen we in de evaluatie veel lessen moeten leren,” zei ze.

Johan Derksen, die bekendstaat om zijn soms botte uitspraken, zei in Veronica Inside dat Kaag ‘dat arrogante toontje maar eens even moet laten vallen’. Ik begrijp niet dat die Rutte dat allemaal pikt van haar, voegde hij toe.Blinde, maniakale ambitie

“Zij is in een positie dat ze eigenlijk haar consequenties zou moeten trekken, want zij heeft van het hele gebeuren zo’n ontzettende puinhoop gemaakt dat ze zich dood moet schamen en eigenlijk moet ophoepelen,” aldus Derksen.

Presentator Wilfred Guinee zei dat ze de ambitie heeft om minister-president te worden. “Daardoor is ze zo’n gevaarlijke mevrouw: ze is én intelligent én ze heeft een blinde, maniakale ambitie,” stelde Derksen.

Op vakantie

Een dag eerder, op donderdag, reageerde Kaag op een tweet van Europarlementariër Guy Verhofstadt,

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: